Yaşar Nuri Öztürk vefat etti - Son dakika haberleri

Yaşar Nuri Öztürk vefat etti - Son dakika haberleri

Uzun zamandır kanser tedavisi gören Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk 71 yaşında vefat etti.

İlahiyatçı profesör Yaşar Nuri Öztürk, rahatsızlığından dolayı geçtiğimiz günlerde Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada bir süre tedavi gören Öztürk, doktorları tarafından yapılacak bir şey kalmadı denilerek evine gönderilmişti.

HAYATINI KAYBETTİ

Mide kanseri teşhisiyle 12 Kasım 2011'de ameliyat olan Yaşar Nuri Öztürk, bugün hayatını kaybettiği haberi, HYP Genel Başkanı Ragıp Önder Günay Facebook sayfasından duyurdu.

Yaşar Nuri Öztürk Kimdir?

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 1945'te Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde dünyaya geldi. Çocuk yaştayken hafız olan Yaşar Nuri Öztürk, Kur'an-ı Kerim okumayı babasının verdiği eğitim ile öğrenmeyi başardı. 10 sene devam eden klasik medrese eğitiminin ardından Hukuk ve İlahiyat eğitimlerini tamamlayarak, 12 yıl boyunca imam ve vaiz olarak görevini sürdürdü.

1980 senesinde 'İslam Felsefesi' konulu doktora tezini tamamlayan Yaşar Nuri Öztürk Öztürk, 1986 yılında Doçent olurken, 1978 ve 1982 yıllarında ''Türkiye Milli Kültür Vakfı'' ödülüne layık görülmüştür. Yaşar Nuri Öztürk'ün Türkçe, Farsça, Arapça, Fransız ve İngilizce dillerinde çalışmaları vardır.

Yaşar Nuri Öztürk, 14 Şubat 2013 tarihinde TRT sanatçısı Nazlı Kanaat ile nişanlanmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN