Güne Düşüşle Başlayan Dolar Yeniden Yükselişe Geçti

Güne Düşüşle Başlayan Dolar Yeniden Yükselişe Geçti

Merkez Bankasının faiz artıracağı beklentisiyle 6,33 TL seviyesine kadar inen dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz ve Merkez Bankasına yönelik açıklamalarının ardından yeniden yükselişe geçti.

Dolar, faiz kararının açıklanacağı kritik güne yatay seyirle başladı. Sabah ilk işlemlerde dolar/TL 6.3330 ve euro/TL 7.4020 seviyesinde bulunuyordu. Kur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TESK genel kurulunda yaptığı açıklamalar sonrasında yukarı yönlü hareketlendi ve 6.50 seviyesinin üzerine çıktı.

"YÜZDE 50'LERE VARAN FAİZ ORANLARI İSTENİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle faiz konusundaki hassasiyetim aynı, değişen bir şey yok. Merkez Bankası bağımsız ya dolayısıyla o kendi kararını kendi alır, ayrı. Yüzde 50'lere varan faiz oranları isteniyor. Bu gerçek ortadayken faiz denilen bu sömürü aracını kullanmaya asla aracı olamayız, vesile olamayız." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında dolar, 6.4581 seviyesine kadar çıktıktan sonra saat 12:15'te yüzde 1,5 yükselişle 6.44 seviyesinde yer aldı. 7.51'e kadar çıkan euro/TL ise aynı dakikalarda 7.4850 seviyesindeydi.

MERKEZ'DEN KUVVETLİ POLİTİKA TEPKİSİ BEKLENİYOR

Piyasalar bugün TCMB’den kuvvetli bir politika tepkisi beklerken bankanın son açıklamasında yer alan “parasal duruş yeniden şekillendirilecektir” ifadesi ile politika bileşiminde değişiklik yaratacak başka bir adım görülüp görülmeyeceği de yakından takip ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN