Güney Kıbrıs'ta seri cinayetler sonrası Adalet Bakanı istifa etti

Güney Kıbrıs'ta seri cinayetler sonrası Adalet Bakanı istifa etti

Güney Kıbrıs'ta yaşanan cinayetler ve bu cinayetlerin yıllar sonra fark edilmesi tepkilere neden oldu. Tepkiler sonucunda Adalet Bakanı Nikalau istifa etti.

Güney Kıbrıs'ta üst üste yaşanan seri cinayetler sonrasında Adalet Bakanı Nikolau, istifa ettiğini açıkladı. 

İSTİFASINI AÇIKLADI

Nikolau, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile yaptığı görüşmede istifasını sunduğunu duyurdu.
Gazetecilere açıklama yapan Nikalau, "Cumhurbaşkanı'na siyasi duyarlılık nedeniyle istifa ettiğimi bildirdim" dedi.

Güney Kıbrıs’ın ilk seri cinayetleri olarak kayda geçen olayda, adı Nikos Metaksas olarak açıklanan 35 yaşındaki Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Subayı, üç yıl içinde tümü yabancı yedi kadın ve kız çocuğunu öldürdüğünü itiraf etmişti.

Cinayetlerin üç yıl boyunca fark edilmemesi Güney Kıbrıs’ta tepkiyle karşılanmıştı. Halk, Adalet Bakanı Nikolau’nun yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Zaharis Hrisostomu'nun da istifasını talep etmişti.

Subayın itiraflarının ardından şimdiye dek başkent Lefkoşa yakınlarındaki bir göle atılmış dört ceset bulundu. Diğer kişilerin cesetleri ise henüz bulunamadı.

POLİSE LİSTE VERMİŞTİ

Seri cinayetler, Metaxas’ın, 35 yaşındaki Marry Rose ve altı yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalius’un katili olduğunun anlaşılması ile ortaya çıkmıştı.

Bölgeyi gezen iki turist tarafından, 15 Nisan’da Mitsero köyündeki eski maden ocağında çürümüş bir kadın cesedinin bulunmuştu. Cesedin, Mayıs 2018 tarihinde Metaksas’ın evinde temizlikçi olarak çalışan ve kaybolduğu açıklanan Filipin uyruklu Marry Rose’a ait olduğu belirlenmiş; bunun üzerine daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan subay yeniden sorguya alınmıştı.

Subay sorguda cinayetleri itiraf etmiş, öldürdüğü kadın ve çocukların listesini de polise vermişti. Zanlının gösterdiği yerde kadınların cesetleri bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN