'Gururumuzsun' Cenk Tosun

'Gururumuzsun' Cenk Tosun

28 milyon euroluk maliyetiyle Türk futbol tarihine geçmeye hazırlanan Cenk, sosyal medyadan NBA’deki temsilcimiz Cedi Osman’a All-Star konusunda destek verdi. Cedi’nin, “Çok teşekkür ederim. Senin için de hayırlısı olsun” cevabını, “Gururumuzsun kardeşim” şeklinde yanıtlayan Cenk, transferini yalanlamadı...

Everton menajeri Sam Allardyce’ın takımında görmeyi çok istemesi nedeniyle transfer borsasında adı en çok geçen futbolculardan biri haline gelen Cenk Tosun konusunda Beşiktaş cephesinden net bir açıklama yapılmasa da özellikle İngiliz medyası bu işe ‘bitti’ gözüyle bakıyor. Aslında pek haksız da sayılmazlar hani. Çünkü bu transferin gerçekleşmesi halinde bonuslar ile birlikte toplamda yaklaşık 28 milyon euroyu kasasına koyacak Siyah-Beyazlı kulüp, son derece karlı bir iş yapmış olacak.

Negredo gibi etkili bir silaha sahip olmasının yanında kadroya katılması muhtemel Demba Ba ya da Gignac alternatifleri düşünüldüğünde Cenk’in satışı hiç de fena bir fikir gibi durmuyor. Ki oyuncunun kendisi de sezonun ikinci yarısında Everton forması giyme ihtimalini kabul etmiş görünüyor... Bunun en önemli ip ucu da Cenk’in NBA’deki gururumuz Cedi Osman ile sosyal medya üzerinden yaptığı ‘mini görüşme’den geldi. Başarılı santrfor, All-Star konusunda destek verdiği Cedi’nin, Everton’ı işaret eden “Abi çok teşekkür ederim. Senin için de hayırlısı olsun” şeklindeki dönüşüne karşılık, “Gururumuzsun kardeşim” paylaşımında bulundu. Premier Lig’i yalanlamayan milli futbolcu, aslında kendisi de Türkiye’nin gündemi oldu. Mevcut durum, duyum ve iddialara göre 2018’in ilk günlerinde Everton’a imza atması beklenen Cenk, bu noktaya yılmadan, sabırla çalışarak geldi. 2014-2015 sezonunda Beşiktaş'a gelen yıldız oyuncu, ilk sezonunda Demba Ba, ardından da Mario Gomez gibi iki önemli santrforun arkasında beklemek zorunda kaldı. Buna rağmen küsmedi, yılmadı, takımda hiçbir zaman sorun olmadı. 2014-2015’te sahada kaldığı bin 103 dakikada 9 gol, 2015-2016’da ise bin 497 dakikada 17 gol 6 asist üretti. Geçen sezon da Aboubakar ile forma yarışına giren Cenk, aldığı süreyi 3 bin 272 dakikayı, attığı gol sayısını da 24’e yükseltti. Bu sezon ise Negredo gibi üst düzey bir alternatife rağmen Kara Kartal’ın birinci santrforu konumuna ulaştı ve değeri 28 milyon euroya kadar yükseldi.

Premier Lig’den Crystal Palace, Newcastle United ve Tottenham’ın da gündemine gelen milli futbolcu, Beşiktaş’ın yanı sıra Milli Takım’daki performansı ile de göz doldurunca 20 yaşındaki Calvert-Lewin’den henüz istediğini alamayan Everton için vazgeçilmez bir oyuncu haline geldi. Henüz transfer kesinleşmiş gibi görünse bile Everton’a imza attıktan sonra Cenk’in geçici olarak kullanacağı evin fotoğrafları bile paylaşılıyor...

FAVORİ DEMBA BA PLASE GIGNAC

Cenk Tosun’u Everton’a göndermesi beklenen Beşiktaş, Negredo’ya alternatif olarak 2014-2015 sezonunda Siyah-Beyazlı formayı giyen taraftarın sevgilisi Demba Ba ile daha önce de gündeme gelen Andre Pierre Gignac’ı düşünüyor. Kara Kartal, önceliği tribünlerin yanı sıra takım arkadaşlarının da sempatisini kazanan Demba Ba olacak. Başkan Fikret Orman’ın da geçtiğimiz günlerde dile getirdiği gibi Senegalli santrforun sağlık durumu konusunda detaylı bir inceleme yapılacak. Bir olumsuzluğa rastlanmaması durumunda Demba Ba yeniden Kartal olacak. Tecrübeli golcüde sorun çıkması halinde ise ibre kariyerini Meksika’nın Tigres takımında sürdüren 32 yaşındaki Gignac’a dönecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN