Hakan Şükür’ün istifa dilekçesini Gülen yazdı

Hakan Şükür’ün istifa dilekçesini Gülen yazdı

Afrika’da FETÖ’ye çalışan A.Ö. Türkiye’ye gelerek bildiklerini anlattı. Darbe girişimini Gülen’in bizzat yönettiğini söyleyen A.Ö. cemaatte darbe kastedilerek ‘yeşiller bizi kurtaracak’ dendiğini aktardı, Hakan Şükür’ün istifa dilekçesinin ise bizzat Pensilvan’ya da yazıldığını açıkladı.

Afrika’daki FETÖ yapılanmasının 15 yıllık çalışanı A.Ö., 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’ye gelerek tüm bildiklerini anlattı Pişmanlık Yasası’ndan yararlandırılan A.Ö., 10 gün arayla iki defa ifade verdi. Serbest bırakılan A.Ö., ifadesinde Senegal, Moritanya ve Fildişi sahilinde görev yapan cemaatin üst düzey görevlilerini tek tek açıkladı.  A.Ö., doğrudan Fetullah Gülen ile irtibatlı olduğunu söylediği hem Batı Afrika hem de Senegal İmamı Adnan Hoşoğlu’nun 17 Aralık’tan sonra silahlı kuvvetleri kast ederek, “Yeşiller bizi kurtaracak” dediğini öne sürdü.

TALİMAT YOLLARDI

A.Ö., “16 Temmuz 2016 tarihinde sabah saatlerinde darbe olayını gördükten sonra cemaatin gerçek yüzünü anladım. Fildişi’nde bulunan konsolosluğa gittim ve durumu izah edip her türlü yardıma hazır olduğumu söyledim” diyen A.Ö. Afrika’daki FETÖ’nün önde gelen isimlerini tek tek açıkladı. A.Ö. ifadesine şöyle devam etti: “Batı Afrika Bölge İmamı aynı zamanda Senegal imamı Adnan Hoşoğlu, 17 Aralık’tan sonra silahlı kuvvetleri kast ederek, ‘yeşiller bizi kurtaracak’ şeklinde beyanda bulundu. Hoşoğlu doğrudan Fetullah Gülen’le irtibatlıdır. Sık sık Pensilvanya’ya gider ve Fetullah Gülen’den aldıkları talimatları bize iletir.

Fildişi FETÖ imamı Mehmet Lütfü Ayal, 17-25 Aralık’tan bir hafta evvel Pensilvanya’ya gidip dönmüştü. Geldikten bir kaç gün sonra 17 Aralık gerçekleşti. Mehmet Lütfü Ayal geldiğinde Fetullah Gülen’in moralinin çok iyi olduğunu, dershane kapatma hususunun düzeltileceğini belirtmişti. Ayal, 17 Aralık’ı gerçekleştiren bazı memurların kendisi ile birlikte 17 Aralık öncesi Pensilvanya’da Gülen ile görüştüklerini bize iletmişti. Kendisi bize Fethullah Gülen’in ‘gereğini yapın’ şeklinde talimat verdiğini bize aktarmıştı. Hatta aynı toplantıda o dönem milletvekili olan Hakan Şükür ve diğer bir kaç milletvekilinin istifa dilekçesinin bizzat bu toplantıda yazılarak kendilerine ulaştırıldığını bize bizzat iletti.”

NİJERYA’YA KAÇTILAR

“15 Temmuz’dan bir hafta önce Ayal, bizleri toplayarak, ‘Bu hafta yoğun bir dua talebi var. Herkes cemaatin işlerinin yolunda gitmesi ve başarılı olması için dua etsin’ dedi. Bunun da ByLock üzerinden yapılmasını telkin etti. Fildişi Sahili’nde bulunan FETÖ mensupları, darbe girişiminden sonra ABD’nin kendilerini mülteci olarak kabul edeceği yönünde beklentileri vardı. Fildişi’ndeki cemaat mensupları arasında Gülen’in ABD’den Güney Afrika’ya, Nijerya’ya ve Mısır’a gideceğini konuşuyorlardı.  Önder Aytaç da Nijerya’da bulunuyor.”

‘DARBEYİ POLİSLE YAPAMADI ASKERLE DENEDİ’

A.Ö. ifadesini şöyle tamamladı: “Ben uzun yıllar Afrika bölgesinde çalışan ve cemaatin içeriside biri olarak 15 Temmuz darbe girişiminin talimatını veren bizzat Fetullah Gülen’dir ve yöneten de kendisidir. Yıllardır TSK’da kendisine baılı öğrenciler yerleştirdi. 15 Temmuz tarihinde bunları harekete geçirerek darbe girişiminde bulundu. Önce 17-25 Aralık’ta adliye ve emniyetteki FETÖ mensuplarını kullanmış, başarılı olamayınca ‘yeşiller’ diye tabir ettiği TSK içindeki örgüt mensuplarını harekete geçirmiştir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN