Hakkari Şemdinli Durak karakoluna bombalı araçlı saldırı: 10'u asker 18 şehit | Son dakika haberleri

Hakkari Şemdinli Durak karakoluna bombalı araçlı saldırı: 10'u asker 18 şehit | Son dakika haberleri

Hakkari Şemdinli'de karakola bombalı araçlı saldırı düzenlendi. Saldırının olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Terörist saldırının jandarma kontrol noktasında gerçekleştiği belirtiliyor. Hakkari Valisi yaptığı açıklamada 9 şehidin yanı sıra 8 vatandaşın da hayatını kaybettiğini açıklanmıştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı son dakika açıklamasında saldırıda 10 askerin şehit olduğunu, 8 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Şehitlerin kimlikleri belli oluyor.

PKK'lı teröristler tarafından sabah saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Durak Karakoluna yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TSK'dan yapılan açıklamada patlamada 9 askerin şehit olduğu, aralarında sivillerinde olduğu 27 kişi de yaralandı. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.

16-10/09/fft16_mf7768489.Jpeg

VALİLİKTEN DÜZELTME: 5'İ SİVİL 15 ŞEHİT

Valilik hayatını kaybeden sivil sayısının 5, şehit olan asker sayısını 10 olarak açıkladı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: 10'U ASKER 18 ŞEHİT

Başbakan Binali Yıldırım, Şemdinli'deki saldırıda 10 askerin, 8 sivil vatandaşın şehit olduğunu açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve terör faaliyetleri ülkemizin istikrarı için, geleceği karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi kurtarmak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

16-10/09/4702882.jpg

Başbakan Binali Yıldırım Şemdinli'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"10 askerimiz şehit oldu, 8 sivil vatandaşımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.

5 ton patlayıcıyla kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir canlı bomba. Kendisini ve bombayı patlatma suretiyle bu olay meydana gelmiştir.

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve terör faaliyetleri ülkemizin istikrarı için, geleceği karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi kurtarmak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.

Kırsalda ortaya konulan üstün başarı terör örgütünün gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar gayreti içine girmiştir. Bunların da üstesinden geleceğiz.

Buna benzer hazırlıklar önlenebilmektedir. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız.

Milletimizin başı sağolsun."

16-10/09/fft16_mf7768488.Jpeg

8 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli'deki saldırıda 9 askerin şehit olduğunu ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Vali Toprak saldırıda 27 kişinin de yaralandığını açıkladı.

16-10/09/4700731.jpg

TSK: 9 ŞEHİT, 11 YARALI

TSK'dan yapılan açıklamada PKK'lıların hain saldırısında 9 askerin şehit olduğu, aralarında sivillerinde bulunduğu 11 kişi de yaralandı. Yaralılar hemen çevredeki hastanelere kaldırıldı...

ÇUKUR OLUŞTU, YOL TRAFİĞE KAPANDI

Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiği ve bu sırada yolda 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu, yolun da trafiğe kapandığı belirtiliyor.

16-10/09/semdinlide-karakola-bomba-yuklu-aracla-kazh.jpg

Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45'te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

16-10/09/1307722_dfa2a8eaabd768c5ea99c8b242b75a65.jpg

387 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "4 Ağustos 2016'dan bugüne Hakkari'de 387 bölücü terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye teröristlerce yapılan bombalı saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

16-10/09/3-1476005746.jpg

HÜKÜMETTEN İLK TEPKİ

Kurtulmuş, "Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır" dedi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLUYOR

Malatyalı Er Eyüp Hacıoğlu (21), Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu (28), Adanalı Piyade Er Özkan Altınok (23), Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar, Kahramanmarşı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur (33), Elazığlı asteğmen Ömer Baydilli şehit olan askerler arasında. 

Hayatını kaybeden siviller arasında 2 yıllık öğretmen Oğuz Uysal ile minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat da var. 

HAKKARİ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN