Hakkari'de çatışma: 15 terörist etkisiz hale getirildi | Son dakika haberleri

Hakkari'de çatışma: 15 terörist etkisiz hale getirildi | Son dakika haberleri

Çukurca'da fırtınadan yararlanarak sızan PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı. İlk ateşte 3 asker şehit oldu, 6'sı yaralandı. Obüs topları ve uçaklar terörist grubu bombaladı. İlk belirlemelere göre 7 terörist öldü, 9'u ağır yaralandı. AA son haberinde 8 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Genelkurmay Hakkari'de toplam 20, Harkuk'a yapılan operasyonda ise 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 39 oldu.

Hakkari’nin Kuzey Irak’a sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde  bu sabah saatlerinde operasyonda olan askerler bir grup PKK’lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı.

7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hava destekli yapılan operasyonlarda ilk belirlemelere göre 7 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiği, 9 PKK’lı teröristin ise yaralı olduğu belirtildi. Bölgedeki çatışmalar sürüyor.

PKK'LILARA YARALILARI BIRAKIN ANONSU 

Genelkurmay Başkanlığı da çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, fırtına ve kar yağışından yararlanarak sızan PKK'lılara çatışma sırasında "Yaralıları bırakın, silahlarını alın" şeklinde telsizden anons yapıldığı belirtildi. Açıklama şöyle:

İLK ATEŞTE 3 ŞEHİT, 6 YARALI

Hakkari/Çukurca 2’nci Hudut Tugay K.lığı sorumluluk sahasında yer alan Güven Dağı Üs Bölgesine 02 Aralık 2016 tarihinde saat 06:40’ta BTÖ mensupları tarafından açılan ilk ateşle çatışma başlamış, açılan ilk ateşler sonucunda 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bölgede şu an itibariyle yoğun kar ve sis vardır. BTÖ mensubu teröristler bundan faydalanarak yakın bir bölgeye kadar yaklaşmışlar ancak mevzideki askerlerimizin durumu fark etmesiyle çatışma başlamıştır.

FIRTINA OBÜSLERİYLE KARŞILIK

Saldırı ve sızma girişimine karşı ilk anda bölgede konuşlu 203 mm Obüs ve Fırtına Obüsleriyle anında ateş açılmış, mevzilerde bulunan askerlerimizce de teröristler ateş altına alınmıştır. Yoğun ateş altına alınan BTÖ mensubu teröristler bölgeden kaçmaya başlamışlardır.

UÇAKLAR ATEŞ ALTINA ALDI

İvedi olarak anılan bölgeye Ani Yakın Hava Desteğinde bulunulmuştur. Bölgeye ulaşan Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar ile kaçmakta olan teröristler ateş altına almıştır.

7 TERÖRİST ÖLDÜ, 9 TERÖRİST YARALANDI

Bölgedeki ilk tespitlere göre 7 terörist ölmüş, 9 terörist de ağır şekilde yaralanmıştır. Panik halinde kaçan teröristler telsiz görüşmelerinde ağır yaralı olan 9 teröristin silahlarının alınarak kendilerinin bulundukları yerde bırakılması talimatını almışlardır.

Bölgede şu an itibariyle operasyon ağır ve güç hava şartlarına rağmen sürmektedir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı şu an itibariyle 16’dır. Arama tarama faaliyetleri sonucu daha sonra bilgilendirme yapılacaktır.

HAKURK'TA 4, HAKKARİ'DE TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca Şemdinli bölgesindeki topçu birliklerimizce Hakurk bölgesine yapılan topçu atışları sonucunda 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Sözde Hakurk Eyaleti Sorumlusu teröriste verilen bilgide; Çekdar, Yılmaz, Tolhildan ve Eriş Kod adlı teröristlerin öldüğü bilgisi telsizden iletilmiş, yaralılar olduğu söylenmiş ancak sayı telaffuz edilmemiştir.

Bugün Hakkari bölgesinde 20 terörist etkisiz hale getirilmiştir. "

8 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

AA ise Hakkari'de süren çatışmada 8 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu:

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçenin Güven Dağı bölgesinde askeri üs bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın ardından sürdürülen operasyonda 8 terörist daha etkisiz hale getirildi.Bölgede hava destekli operasyon sürüyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN