Hakkari'de teslim olan teröristlerden çarpıcı itiraflar

Hakkari'de teslim olan teröristlerden çarpıcı itiraflar

PKK'dan kaçarak, Irak kuzeyindeki Zap bölgesinden Hakkari Çukurca, Üzümlü Bayrak Tepe bölgesi sınır birliklerine teslim olan iki teröristin ifadeleri ortaya çıktı.

[Karar]

TSK'dan yapılan açıklamada teröristlerin ifadelerinde örgüte zorla götürüldüklerini, gittikleri ilk günden itibaren örgüt içerisinde şiddete maruz kaldıklarını, sözde lider konumunda olan birkaç kişi dışında diğerlerinin hayvanların dahi barınamayacakları yerlerde kaldıklarını anlattılar.

Çok küçük yaşlarda çocukların ağır hizmetlerde çalıştırıldığını söyleyen teröristler, terörist kızların kendilerine “Cariye olduğunu” ve sözde liderlerin kendilerine birkaç kadın teröristi ayırdığını, özel hizmetlerini de bunlara yaptırdıklarını anlattılar.

Örgütün ağır zaiyat vermesinden dolayı tecrübeli adamların kalmadığını, örgütün büyük sıkıntı içinde olduğunu söyleyen teröristler, telsizden kendi üstleri durumunda olan kişilere “Operasyona gidiyoruz” dediklerini ama gitmediklerini, akşam da yanlış rapor verdiklerini söyledi.

Teröristler ifadelerinde “O birkaç şerefsiz dışında çoğunluk hayatından bezmiş, biz de buna dahiliz” dedi.

HER FIRSATTA HALKI CEZALANDIRIN

Örgüt yöneticilerinin bölge halkına kendilerine destek vermemelerinden dolayı çok kızgın olduğunu, buldukları her fırsatta halkı cezalandırmaları gerektiğini söylediklerini belirttiler. Fırsat bulmaları durumunda birçoğunun kaçacağını, kaçmak için can attıklarını, kendilerinden önce birkaç kişinin hava taarruzları yapılırken ölümü göze alıp kaçtıklarını ama nereye gittiklerini bilmediklerini söyledi.

Kendilerinin de Türk Hava Kuvvetlerinin bir hava taarruzu esnasında fırsat bulup kaçtığını, birkaç gün arazide saklanıp daha sonra teslim olduklarını anlatan teröristler, Türk askerinin kendilerine böyle davranmasından dolayı çok şaşkın ama mutlu olduklarını belirttiler. Teröristler imkan olursa aileleriyle görüşüp haber vermek istediklerini de ifade ettiler.

Açıklamada Hakkari'de etkisiz hale gelen terörist sayısının 513 olduğu da belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN