Halep'te sivillerin tahliyesi için kullanılan otobüslere IŞİD saldırısı | Son dakika haberleri

Halep'te sivillerin tahliyesi için kullanılan otobüslere IŞİD saldırısı  | Son dakika haberleri

Suriye’de Esed rejiminin Halep’ten yapılan tahliyeye karşılık Al Foua ve Kefraya köylerindeki Şiilerin tahliye edilmesi için bölgeye gönderdiği 5 otobüsün ateşe verilerek yakıldığını belirtildi. Karar'ın bölge kaynaklarından aldığı bilgiye göre saldırının arkasında IŞİD'e yakın Cundul Aksa örgütü var.

Suriye’de Esed rejiminin Halep’ten yapılan tahliyeye karşılık Al Foua ve Kefraya köylerindeki Şiilerin tahliye edilmesi için bölgeye gönderilen 5 otobüs ateşe verilerek yakıldı.

Karar'ın bölge kaynaklarından aldığı bilgiye göre saldırının arkasında IŞİD'e yakın Cundul Aksa örgütü var. 

Suriye’de İran komutasındaki Şii milisler ve rejim ordusunun kuşatmasında bulunan doğu Halep’ten sivillerin tahliyesi için yapılan yeni anlaşmaya göre, İdlib yakınlarındaki Al Foua ve Kefraya’daki Şiiler tahliye edilecek, ondan sonra Halep’te tahliyelere yeniden başlanacak.

İDLİB'DE ATEŞE VERİLDİ

Bugün Şiilerin tahliye edilmesi için Al Foua ve Kefraya  köylerine giden 5 tahliye otobüsü İdlib’te ateşe verildi. Alev alan otobüsler kullanılamaz hale geldi.

Kuşatma altındaki doğu Halep’te bulunan sivillerin tahliyesine de yeniden başlandığı bildiriliyor. İlk kafilenin İdlib’e doğru yola çıktığı öğrenildi.

DHA: 3 OTOBÜS YAKILDI

DHA ise Suriye'nin Halep kentinde sivillerin tahliyesi için gönderilen 3 otobüsün, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığını duyurdu. Saldırıda, 3 otobüs yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı açıklanmadı.

REUTERS: OTOBÜSLER SALDIRIYA UĞRADI

Reuters'ın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı habere göre, Şii köyleri Al Foua ve Kefraya'dan ayrılan tahliye otobüsleri saldırıya uğradı. Bazı otobüsler ateşe verildi.




İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN