Harry Potter’ın yeni kitabı robotik yazardan

Harry Potter’ın yeni kitabı robotik yazardan

Yapay zekâ edebiyata da el attı. Ünlü fantastik roman Harry Potter’a yeni bir seri ekledi. Üç sayfalık kitap, sistemin Rowling’in tüm eserlerini okumasının ardından yazıldı.

Gelişen teknoloji sayesinde yapay zekâyla harmanlanan robotlar, birçok alanda kullanılmaya başlandı. Ameliyat masasından mahkeme salonlarına kadar türlü yerlerde işbaşı yaptılar. Son zamanlarda yapay zekâ, edebiyat dalında da yazarlara rakip olmaya başladı. Dünyaca ünlü fantastik roman serisi Harry Potter’da bu teknolojiden nasibini aldı. Sinemaya da uyarlanan hikâyeyi okuyan sistem, üç sayfadan oluşan yeni bir kitap yazdı. Metnin bazı yerleri anlaşılmaz bulunduğu için birkaç yazarın müdahalesine ihtiyaç duysa da sonuç, yapay zekanın serinin yazarı J. K. Rowling’i çözmüş olduğunu gösteriyor. ‘Harry Potter ve Büyük Bir Kül Yığını Gibi Gözükenlerin Portresi’ adıyla yayımlanan kitap Botnik Studio’dan çıktı. Üretim ve revize sürecinde bulunan Jamie Brew, yayımlanan metinlerin Tumblr adlı program kullanarak yazıldığını belirtiyor. Brew’un daha önce X-Files üzerine yazılmış kurgu metinleri, gramer kuralları ve hatta Craglist reklamları üzerine çalışmaları bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN