Hasan Kara: Bizi korumak yerine hain planı yapmışlar

Hasan Kara: Bizi korumak yerine hain planı yapmışlar

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Suriye sınırındaki şiddet olaylarıyla ilgili FETÖ’yü işaret etti. Kara, öldürülen derbeci Tuğgeneral Semih Terzi’nin sınıra gelmesinden sonra kente bombaların düştüğünü, Terzi gittikten sonra ise saldırıların kesildiğini söyledi.

Ceylanpınar ilçesi Belediye Başkanı Menderes Atilla’dan sonra, Kilis Belediye Başkanı da sınırdaki şiddet olayları ve Suriye’den atılan roketlerle ilgili FETÖ’yü işaret etti. Belediye Başkanı Hasan Kara, 18 Ocak’tan sonra Kilis’e, Suriye’deki terör örgütlerince atılan füzelerin ilk dönemlerde birer ikişer, bir süre sonra ise yoğun şekilde atıldığını söyledi. Füzelerin düştüğü dönemde halkın, bunların sınıra yakın yerlerden atıldığını, hatta bazı noktalarda çiftçilerin ‘biz bunları gördük, bizim toplardan atıldı” dediğini belirten Kara, “Özellikle Konukevi yanına düşen top mermisi önemliydi, daha önce belediye işçilerimizi öldüren top mermisiydi ve o dönem ki Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan Kilis’e geldiğinde atılan da top mermisiydi. Biz yetkililere DAEŞ’in elinde top var mı? Katyuşa değil top mermisi geliyor dediğimde, ‘onların elinde var’ gibi ifadeler kullandılar” diye konuştu.  

  Halk arasında yaygın dillendirilen iddialara inanmadıklarını ve yetkililere toz kondurmak istemediklerini vurgulayan Kara, 15 Temmuz sonrası bu konudaki fikirlerinin değiştiğini ifade etti.

‘TOZ KONDURAMADIK’

Kara, “Filmi geriye doğru sardığımızda burada özellikle 2. Ordu Komutanlığı bünyesinde konuşlanmış. İşte Kurmay Albay Uzay Şahin, WhatsApp’taki yazışmalarında ‘AK Partililer geliyor, vurun’ diye talimat veren bir insan. Yine Özel Kuvvetler Komutanlığında vurulan Tuğgeneral Semih Terzi, yine 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, bütün bunlar bölgede görev yapan kişiler.

Özellikle Semih Terzi ve ekibi bölgeye geldikten iki ay sonra top atışlarının başladığını ve onun bu bölgeden ayrıldıktan sonra top atışlarının kesildiğini görüyoruz. Yapbozun parçalarını bir araya getirdiğimiz zaman halkın dile getirdiği hususların araştırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.       

‘ALT YAPI OLUŞTURMUŞLAR’ 

Hasan Kara, “15 Temmuz akşamı şunu ifade ettim, burada bizi koruması gereken insanlar bunun yerine hain plan yapmışlar. ‘Bu devleti nasıl ele geçiririz, bu milleti nasıl bombalarız, Meclis’i nasıl bombalarız, Genelkurmay Başkanını nasıl kaçırırız?’ diye hesap yapmışlar. Bu hesabı yapan insanların burada bu hesaba matuf, bu hesaba alt yapı oluşturacak şeyler yapmasını ben ihtimal dahilinde görüyorum” değerlendirmesi yaptı.

‘BAKANIN YANINA TOP ATIYORLARDI’

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında “Darbeci Semih Terzi sınırdayken bizim başımıza ne geldi ise o görevde iken geldi. Efkan Ala bakanımız Kilis’e geliyor, füze falan değil, resmen yanına top atıyorlar. Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcımız geliyor ve DAEŞ aynı anda top atıyor ve darbeci general oranın sınır sorumlusu. Suriye sınırında bu yaşananların arkasında da FETÖ terör örgütünün ne kadar kuvvetli bağlantılarının olduğunu gösteriyor” demişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN