Az su tüketmek unutkanlık yapıyor

Az su tüketmek unutkanlık yapıyor

İç hastalıkları uzmanı Tülay Kadıoğlu, yeterli su almadığında vücudun görevlerini yerine getiremediğini belirterek “Suyun yüzde 2 oranında azalması sonucu hafızayla ilgili sorunlar ortaya çıkar” dedi.

Su tüketimi; böbrekler, kalp ve karaciğer başta olmak üzere bütün organlar için hayati önem taşıyor. 22 Mart Dünya Su Günü öncesi su tüketimi hakkında bilgi veren Memorial Antalya Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Tülay Kadıoğlu, susuzluğun yorgunluk, dikkat güçlüğü ve hafıza bozuklukları gibi durumlara yol açabildiğini de söylüyor. Kadıoğlu “Sağlıklı bir insan vücut ağırlığının erkeklerde yüzde 60, kadınlarda ise yüzde 50’si sudan oluşur. Bu oran yeni doğan bebekler için yüzde 70 seviyelerine çıkar. Beynin yüzde 95’i ve akciğerlerin de yüzde 90’ı su. Vücutta birbiriyle bağlantılı olan bütün sistemler suya ihtiyaç duyar ve yeterli su alamadığında görevlerini tam olarak yerine getiremez. Vücutta bulunan suyun yüzde 2 oranında azalması sonucu yorgunluk, dikkat eksikliği ve hafızayla ilgili sorunlar ortaya çıkar. Gün boyu devam eden yorgunlukların en önemli kaynağı sıvı azalmasıdır” dedi.

Kadıoğlu vücut susuz kaldıysa ortaya çıkacak sağlık sorunlarını şöyle sıralıyor: “Yeterli miktarda su tüketilmemesi, pek çok sağlık sorununa yol açabilir. Bunlar; unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, kabızlık, saç dökülmesi ve kepeklenme, emziren kadınlarda süt azlığı, kas krampları, böbrek fonksiyon bozuklukları, idrar yolları enfeksiyonu ve böbreklerde kum ve taş oluşumu.” Günde 8-9 bardak veya 2-2.5 litre su tüketmenin vücudun su ihtiyacını karşılayacağını kaydeden Kadıoğlu, idrar rengine göre susuzluğun tespit edilebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN