Bu besinler, bağırsakları pırıl pırıl temizliyor: Gaz ve şişkinliğe elveda! Doğal yöntemlerle rahatlayın

Bu besinler, bağırsakları pırıl pırıl temizliyor: Gaz ve şişkinliğe elveda! Doğal yöntemlerle rahatlayın

Vücudun atık borusu olan bağırsaklarımızı ne kadar iyi temizleyebilirsek, toksik maddelerin bağırsak yüzeyinden emilmesini o kadar engellemiş oluruz. Peki, bağırsakları temizleyen besinler neler? Bağırsakları en hızlı ne temizler? Bağırsakları boşaltmak için ne yemeli? İşte, bağırsakları temizleyen doğal besinler...

Sindirim sisteminde yaşanan problemler günlük hayatı mahvediyor. Kabızlık, şişkinlik gibi sorunlardan kurtulmanın yolu tüketilen besinlerden geçiyor. Doğru besin tercihi ile bağırsak yüzeyini destekleyerek ve iyi bakterilerin sayısını artırarak, yararlı maddelerin emilimini hızlandırırız. Uzmanlar, bağırsakları temizleyen besinleri tek tek sıraladı.

BAĞIRSAKLARI TEMİZLEYEN BESİNLER NELER?

REZENE

Rezene tohumu, özellikle gaz ve şişkinlik gibi sorunlara karşı oldukça güçlü etki gösteriyor. Sindirim sistemini iyileştiriyor ve bağırsakları onarıyor.

ISIRGAN OTU

Isırgan otu, vücutta biriken toksinlerin temizlenmesini sağlar ve idrar söktürücü özellik gösterir. Bağırsakları uyardığı için sindirimi destekler.

NANE

Nane, bağırsaklarda ortaya çıkan krampları giderir. Bağırsaklardaki gazı azaltır ve sindirimi iyileştirir.

ZENCEFİL

Birçok faydası bulunan zencefil, bağırsakları rahatlatan anti-inflamatuar özelliğe sahiptir. Sindirim sistemindeki iltihabı azaltır.

KARA HİNDİBA

Sindirim sistemini düzenleyen karahindiba, bağırsak hareketlerini artırır. Aynı zamanda safra üretimini artırıyor.

KUŞBURNU

Yüksek miktarda C vitamini içeren kuşburnu, aynı zamanda lif içerir. Bağırsakları yumuşatıcı etki gösteren kuşburnu, sindirim sistemini onarır. Akşamları bir fincan kuşburnu çayı tüketildiğinde kısa sürede bağırsakları temizler.

ALOE VERA

Aloe vera suyu, bağırsaklardaki toksinleri ve atıkları temizlemesiyle bilinir. Sindirim sistemini yatıştırır ve iltihaplanmayı azaltır.

KETEN TOHUMU

Lif, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından zengin olan keten tohumu, bağırsak hareketlerini artırarak bağırsakları temizler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN