Bu yağı yiyen 95 yaşını görüyor! Canan Karatay evinden eksik etmiyormuş

Bu yağı yiyen 95 yaşını görüyor! Canan Karatay evinden eksik etmiyormuş

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık ve beslenme konularında dikkat çekici yeni önerilerde bulunmaya devam ediyor. Son açıklamalarında, geleneksel Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden kuyruk yağının faydalarını vurgulayan Karatay, bu besinin uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı olabileceğini savundu

Karatay’a göre, kuyruk yağı, kalp ve damar sağlığı başta olmak üzere birçok sağlık yararı var. Özellikle kuyruk yağının omega-3 yağ asitleri açısından zengin olduğunu ve antioksidan özellikler taşıdığını belirten Karatay, bu yağın kolesterol seviyelerini dengede tutmaya ve cilt sağlığını desteklemeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Karatay, kuyruk yağının kullanımı konusunda da bilgiler verdi. Özellikle kırmızı et kavurma işlemlerinde kuyruk yağının kullanılmasını öneren Karatay, “Anadolu’da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar,” şeklinde konuştu. Bu geleneksel kullanımın modern mutfaklarda da yer alması gerektiğini vurgulayan Karatay, kuyruk yağının sağlık açısından bir mucize olduğunu dile getirdi.

img-5423.jpeg

Son yıllarda kentleşme ile birlikte azalan kuyruk yağı tüketiminin yeniden artırılması gerektiğini savunan Karatay, bu besinin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Kuyruk yağının, hazır market yağlarına kıyasla çok daha sağlıklı bir alternatif olduğunu belirten Karatay, Anadolu sofralarının bu değerli öğesinin yeniden keşfedilmesi gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN