Elektrik sayaçlarını söktürecek keşif! Yazdırılabilir güneş paneli geliyor: Geliştirilirse herkes bedava kullanacak

Elektrik sayaçlarını söktürecek keşif! Yazdırılabilir güneş paneli geliyor: Geliştirilirse herkes bedava kullanacak

Teknolojik gelişmeler beraberinde birbirinden farklı yenilikleri getirirken enerji ve sürdürülebilirlik alanında yepyeni bir gelişme yaşandı. İsveç merkezli bir girişimci tarafından yazdırılabilir organik güneş paneli ile enerjide yeni bir kapı açılıyor. İşte detaylar…

İsveç merkezli girişimci Epishine, enerji dünyasını yakından ilgilendiren yepyeni bir gelişmeyle gündeme geldi.ShiftDelete’de yer alan habere göre, Epishine, kapalı alan güneş panelleri geliştirmek amacıyla Avrupa Birliği’nden 3.3 milyon euro hibe aldı. Söz konusu bu güneş panellerinin yazdırılabilir organik güneş paneli olduğu bilgisi ise duyanları heyecanlandırdı.

yeni-proje-2-007.jpg

ENERJİDE YENİ KAPILAR AÇILIYOR

Yazdırılabilir organik güneş panelleri, karbon bazlı olmasının yanı sıra elektriği iletmek için silikon yerine organik moleküller kullanıyor. Öte yandan organik güneş hücreleri hem hafif hem ucuz hem yarı saydam hem esnek iken akşam aynı zamanda baskı yapılabilir özelliklere sahip. Söz konusu bu paneller iç mekanda bulunan ışığı elektriğe dönüştürmeyle ön plana çıkıyor. Işığın pencereden gelen güneş ışığı olması ya da tamamen yapay bir ışık olması fark etmiyor. LED veya halojen ampullerden gelen bir ışık olabilir.

yeni-proje-3-004.jpg

DIŞ MEKAN KULLANIMI İÇİN UYGUN DEĞİL

Yazdırılabilir organik güneş panellerinin olumsuz yanlarından biri dış mekanlarda hızlıca bozulmaları olarak karşımıza çıkıyor. Lakin küçük elektronik cihazlar için ya da Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları için oldukça kullanışlı.

yeni-proje-1-006.jpg

Epishine’ın kurucu ortağı Matthias Josephson, “Epishine’ın iki gücü, güneş hücrelerimizin ince esnekliği ve çok düşük ışık koşullarında yüksek verimliliğidir” diye konuştu. Epishine, kasım ayında artan talebi karşılamak için yeni bir güneş hücresi fabrikası açtı. Bu yeni tesis, şirketin rulodan ruloya baskı teknolojisini kullanarak yılda 100 milyon modül üretebilecek kapasiteye sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN