EYT'yi beklerken eldeki tazminattan olmayın! Bunu yapanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak: Aman dikkat!

EYT'yi beklerken eldeki tazminattan olmayın! Bunu yapanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak: Aman dikkat!

Bu kod dışında işten çıkarma yapılırsa kıdem tazminatınız yanıyor! Uzmanlar ve SGK uyarıyor. EYT'liler dikkat edin. Kıdem tazminatınızın yanmaması için ne yapmanız gerekiyor? Detaylar haberimizde...

EYT'liler Meclis'ten geçecek düzenlemeyi beklerken, kıdem tazminatının yanmaması için dikkatli olmak ve SGK'dan konuya ilişkin belge talebi yapmak gerekiyor. 

EYT'LİLER EMEKLİLİK SÜRECİNDE KOD 8'İN ÖNEMİ BÜYÜK! 

Milyonlarca EYT'li işten ayrılıp emekli olmak için beklerken, EYT'liler Meclis'ten geçecek düzenlemeyi de sabırsızlıkla bekliyor. Düzenleme geçtikten sonra pek çok kişi hem kıdem tazminatını alacak hem de emekli olacak ve emeklilik maaşlarını almaya da başlayacaklar. 

 

Tazminatt

 

AMAN DİKKAT! KIDEM TAZMİNATINIZ YANMASIN

Önemli bir uyarı ile karşı karşıyayız: Dikkat edilmez ise kıdem tazminatınız yanabiliyor. Uzmanlar, kıdem tazminatının yanmaması için iş çıkışınızın 8 kodu ile gerçekleşmesi gerektiğini sık sık uyarmaya başladı. Kod 8 dışındaki diğer kodlar ile iş çıkışı sağlanırsa kıdem tazminatınızın yanma ihtimali bulunmakta. Üstelik emeklilik dilekçenizi de buna göre düzenlemelisiniz. SGK'dan bu konuda belge talebi bulunmanız yönünde de uyarıda bulunuldu. Kıdem tazminatından olmamak için emekli olma sürecine başlamadan önce her şeyin doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. Ayrılık dilekçesinden SGK'dan talep edilecek emeklilikle bağlantılı belgeye kadar her türlü detaya hakim olmak gerekiyor. 

 

KOD 8 ÖNEMLİ! BU KOD DIŞINDA KIDEM TAZMİNATI ALINAMIYOR!

Uzmanlar, 8 kodunun önemini sık sık hatırlatmaktalar. EYT düzenlemesinin yakın zaman sonra Meclis'ten geçmesi planlanıyor. Bu düzenleme ile EYT'lilerin emekli olma sürecinde karşılaşacakları sıkıntıların ortadan kalkması ve emeklilik maaşlarını almaya başlamaları hedefleniyor. Her ne kadar EYT'liler emekli olmak için sabırsızlıkla bekliyor olsa da, kıdem tazminatının yanmaması için dikkatli olmak önemli. Ayrılık dilekçesinden SGK'dan talep edilecek belgelere kadar her türlü detaya hakim olmak ve 8 kodun önemini unutmamak gerekiyor. EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesi planlanmakta ve bu sayede EYT'lilerin emekli olma sürecinde karşılaşacakları sıkıntıların ortadan kalkması ve emeklilik maaşlarını almaya başlamaları hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN