Hasat zamanı gelen bitkiler çığlık çığlığa kalıyor! Bilimsel olarak kanıtlandı! Herkes şaştı kaldı

Hasat zamanı gelen bitkiler çığlık çığlığa kalıyor! Bilimsel olarak kanıtlandı! Herkes şaştı kaldı

Teknoloji ile birlikte bilimsel çalışmalarda farklı alanlara yönelirken yeni bilgi herkesin ağzını açık bıraktı. Oldukça ilginç bir keşif ortaya çıktı. Hasat zamanı gelen bitkiler çığlık çığlığa kalıyor. İşte bilimin ilginç yönü…

Dünyada ilginç çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Bilim insanları tarafından yapılan son araştırma doğrultusunda yoğun stres altında bitkilerin çığlık attığı tespit edildi. Bilim insanları bu araştırmayı insanların duyamayacağı tıklama sesleri ile gözler önüne serdi.

SIKINTIYA GİRİNCE ÇIĞLIK ATIYORLAR

Cell'de yayınlanan araştırma doğrultusunda bitkilerin çığlık seslerinin akut sıkıntısı zamanlarında çıkardığı tespit edildi. Tel Aviv Üniversitesi'den biyolog olarak görev yapan Lilach Hadany, sessiz bir alanda duyamayacağınız sesler olduğunu belirterek bu seslerin bilgi taşıdığını ifade etti.

bitki-ciglik.jpg

Bu sesleri duyabilen hayvanlar olduğuna dikkat çeken Hadany, dolayısıyla çok fazla akustik etkileşimi meydana geldiğini vurguladı. Bitkilerin böcekler ve hayvanlarla her zaman etkileşim halinde olduğuna dikkat çeken Hadany, bu organizmaların çoğunun iletişim için sesi kullandığını aktardı. Bu kapsamda bitkilerin sesi hiç kullanmamasının çok yetersiz olacağına dikkat çeken uzman isim şu açıklamalarda bulundu:

“Bulgular, stres altındaki bitkilerin inanılmaz derecede yüksek perdeden patlama seslerine sahip olduğunu, stres altındaki bitkilerin ise ses çıkarmadığını gösteriyor. Çalışmanın sıkıntılı tanımı, sapları kesilmiş veya kurutulmuş bitkileri içeriyordu. Ancak bitkilerin sesi nasıl ürettiği henüz belli değil”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN