'İdrar lekeli pantolon' dünyayı ikiye böldü: Fiyatı dudak uçuklattı

'İdrar lekeli pantolon' dünyayı ikiye böldü: Fiyatı dudak uçuklattı

Moda dünyası, yeni ve cesur tasarımlarla sınırları zorlamaya devam ediyor. Son olarak piyasaya sürülen ve idrar lekesi efekti verilen kot pantolonlar, yüksek fiyatlarıyla moda dünyasında yeni bir tartışma başlattı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Milano Moda Haftası'nda ilk kez moda severlerin beğenisine sunulan ve kısa süre içinde gündem olan idrar lekeli görünümlü kot pantolonlar, bu yıl piyasaya sürüldüğü andan itibaren büyük ilgi gördü. 608 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkan bu pantolonlar, tartışmalı tasarımlarıyla moda dünyasını ikiye böldü.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Kasık bölgesinde koyulaştırılmış kumaşa sahip olan bu pantolonlar, bazı tüketiciler tarafından sert eleştirilere maruz kalsa da, satış rakamları ürünün popülerliğini gözler önüne seriyor. Sosyal medyada, pantolonun tasarımını eleştiren ve savunan yorumlar arasında hararetli tartışmalar yaşanıyor.

Bu sıra dışı tasarım fikri ise aslında bir şakadan ibaretti. Ünlü komedyen Tim Robinson, televizyon programında erkeklerin dağınıklıklarını örtbas etmeye yönelik fikirler üretirken, idrar lekesi taşıyan pantolonları satan bir web sitesi fikrini ortaya atmıştı. Bu şaka, söz konusu kot pantolonların ortaya çıkmasıyla gerçeğe dönüştü.

Robinson'ın esprisi, gerçek bir moda ürününe ilham kaynağı olurken, ürünün piyasaya sürülmesiyle birlikte moda ve tüketim üzerine ciddi tartışmaları da beraberinde getirdi. Kimi moda yorumcuları, bu tarz provokatif tasarımların moda dünyasına yeni bir soluk getirdiğini savunurken, kimi eleştirmenler ise tüketim kültürünün abartılı bir yansıması olarak görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN