Kızarık ciltlere elveda! Bu yöntemlerle cildinizi rahatlatın: O malzemeler her evde var

Kızarık ciltlere elveda! Bu yöntemlerle cildinizi rahatlatın: O malzemeler her evde var

Çok hassas bir cilde sahipseniz cildiniz kızarmaya meyillidir. Soğukta, ufak dokunuşlarda, bazı kozmetiklerde hemen kızaran cildiniz varsa bu yöntemler tam size göre! Cilt kızarıklığı nasıl geçer evde? Bu yöntemlerle cildinizi rahatlatın, o malzemeler her evde var...

Hassas ciltler kızarmaya meyillidir. Devamlı kızarık cilt görüntüsü can sıkıcı olabilir. Cildinizde geçmeyen kızarıklıklar için doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Günümüzde birçok kişi, çeşitli faktörlere bağlı olarak ciltlerinde oluşan kızarıklıklarla mücadele ediyor. Ancak, kimyasal içerikli ürünlerden kaçınarak doğal yöntemleri tercih etmek, cilt bakımının temelini oluşturuyor. İşte, ciltteki kızarıklığı gidermek için etkili doğal yöntemler...

CİLT KIZARIKLIĞI NASIL GEÇER EVDE?

Doğal Ürünlerle Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? - La Rose Des Sables

SOĞUK SU VE PAMUK

Cildinizdeki kızarıklıkları hafifletmek için soğuk su ile ıslatılmış bir pamuk kullanabilirsiniz. Soğuk su, kan dolaşımını düzenler ve cildi sakinleştirir.

ALOE VERA JELİ

Aloe vera bitkisinin doğal jeli, cildinizi rahatlatır ve kızarıklıkları azaltabilir. Saf aloe vera jeli, cildi nemlendirir ve iyileştirici özelliklere sahiptir.

YULAF EZMESİ MASKESİ

Yulaf ezmesi, cildi yatıştırıcı özellikleriyle bilinir. Bir miktar yulaf ezmesini su veya süt ile karıştırarak cildinize uygulayabilir ve 15-20 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

SALATALIK DİLİMLERİ

Soğuk salatalık dilimleri, cildi serinletir ve kızarıklıkları hafifletir. Göz çevresine yerleştirilen salatalık dilimleri aynı zamanda gözleri rahatlatıcı etkiye sahiptir.

YEŞİL ÇAY

Antioksidan özellikleriyle bilinen yeşil çay, soğutulup pamuk yardımıyla cilde uygulandığında kızarıklıkları azaltabilir. Ayrıca, içerek de vücuttaki iltihaplanmayı düşürür.

LAVANTA YAĞI

Birkaç damla lavanta yağını taşıyıcı yağ ile karıştırarak kızarıklık yaşanan bölgelere masaj yapabilirsiniz. Lavanta yağı, cildi yatıştırıcı etkisiyle bilinir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN