Mercimeğin suyunu asla dökmeyin! Cilde öyle bir faydası çıktı ki: Aynaya bakınca hayran kalacaksınız

Mercimeğin suyunu asla dökmeyin! Cilde öyle bir faydası çıktı ki: Aynaya bakınca hayran kalacaksınız

Herkes güzel bir cilde sahip olmak ister. Özellikle kadınların olmazsa olmazı cilt bakımı için çeşitli ürünler bulunsa da istediğiniz pürüzsüz ve parlak cilde aslında evinizde de sahip olabilirsiniz. Hem de hepimizin evinde bulunan mercimek sayesinde. Mercimek ne alaka? demeyin. Kırmızı mercimeğin cilde öyle bir faydası çıktı ki. Bunu uyguladığınızda aynaya bakınca hayran kalacaksınız…

Özellikle kadınlar cilt bakımına büyük önem veriyor ve bu konu için zamanlarının büyük bir bölümünü ayırıyor. Cilt güzelliği ve bakımı için farklı yöntemlere başvurulsa da istediğiniz güzel cilde evinizde kendi imkanlarınızla da sahip olabilirsiniz.

Öyle ki mutfağınızdaki ürünler cildinize etki ederek mucizelere neden olabilir. Nasıl mı? İşte cevabı…

mercimek-suyu-faydalari-2.jpg

KIRMIZI MERCİMEK SUYUNUN CİLT ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Kırmızı mercimeğin içeriğinde yüksek oranda protein, mineral ve vitaminler vardır. Bunlar da cilde olumlu etkiler sağlar. Bu etkilerden faydalanmak için; cildinize kaynattığınız mercimeğin suyunu soğutarak sürün. Bu suyun içerisindeki vitamin ve mineraller yaşlanmanın önüne geçmek için etkili olacaktır.

Ayrıca kırmızı mercimek suyu cildinizde oluşan yara ve akne izlerinden kurtulmanıza da yardımcı olacak, cildinizin nemli ve canlı olmasını sağlayacaktır.

mercimek-suyu-faydalari-1.jpg

KIRMIZI MERCİMEK SUYU NASIL KULLANILMALI?

1 avuç kırmızı mercimeği yıkayarak uygun bir tencereye koyun. Üzerine su ekleyerek mercimekler kaynayana dek pişirin.

Pişen mercimekleri süzerek suyunu kaseye aktarın. Su soğuduktan sonra temiz bir pamuk yardımı ile cildinize uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Bekledikten sonra bol suyla yüzünüzü iyice durulayın.

Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda cildinizdeki olumlu değişiklikleri göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN