Osmanlı sultanlarının güzellik tüyosu! Meğer yüzyıllardır sır gibi saklamışlar! 1 kaşık kullanmak yetiyor...

Osmanlı sultanlarının güzellik tüyosu! Meğer yüzyıllardır sır gibi saklamışlar! 1 kaşık kullanmak yetiyor...

Osmanlıdaki sultanlar ciltleri için doğal yöntemlere başvuruyorlardı. Şimdilerde ise ışıl ışıl bir cilde sahip olmanın bin bir türlü yolu var. Biz de sizler için evdeki malzemelerle yapabileceğiniz doğal güzellik tüyolarını derledik..

Elma sirkesi, yüzyıllardır kadınların en büyük dostu. Osmanlı saraylarında da kadınlar güzelleşmek için elma sirkesinden yardım alıyordu. Yaklaşık 5 bin yıl önce keşfedilen elma sirkesi, en şifalı kaynakların başında yer alıyor. Elma sirkesi içerisinde bol miktarda C vitamini, kalsiyum ve potasyum gibi pek çok mineral içerir. Tüm bunlar da cilt üzerinde mucizevi etkiler yaratır.

sirkfg.jpg

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

Doğanın mucizelerin başında gelen elma sirkesi hem saç hem de cilt için kullanılan doğal bir kaynaktır. Elma sirkesinin ciltteki faydaları arasında; cildi derinlemesine temizlediği, gözenekleri sıkılaştırdığı, ciltteki lekeleri yok ettiği biliniyor.

Elma sirkesi, cildi ışıl ışıl parlatır. İçerisinde cilde faydalı güçlü asitler içerir. Cilt lekelerini açarak renk tonu eşitsizliğini gideren elma sirkesi, cildin beyazlamasına katkıda bulunur. Ayrıca elma sirkesi, kırışıklık oluşumunu da en aza indirir.

maske.jpg

LEKE İÇİN ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinde bulunan asitler cilt üzerinde peling etkisi sağlar. Cilt lekelerini tedavi ederek, cildi ölü deriden de arındırır.

Leke tedavisi için 1 yemek kaşığı elma sirkesini 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp, temiz cildinize pamuk ile uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendirin.

sirke.jpg

SİVİLCE İÇİN ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, içerisinde asetik aseit sayesinde bakteri üretimini engelleyerek sivilcelerin oluşumu da engeller.

1 yemek kaşığı elma sirkesini 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak sivilcelerinizin üzerine tampon hareketler ile uygulayın. Ardından 10 dakika bekletip yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN