Sahnedeyiz, her yerdeyiz ve birlikteyiz

Sahnedeyiz, her yerdeyiz ve birlikteyiz

TBMM’deki tiyatro gösterisinde kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadığı iddiaları üzerine 100 kadın oyuncu, sahnede buluşarak 100 replik okudu. “Söz Afife Jale’nin torunlarında” sunumuyla söz alan oyuncular, “Varız, buradayız, sahnedeyiz” mesajını verdi.

IŞIL ÇALIŞKAN

Geçen hafta TBMM’de düzenlenen 18 Mart Çanakkale anmasına ilişkin gösteride kadın sanatçıların, erkek sanatçıların aksine sahneye çıkmasının engellenmesi iddialarına yönelik protestolar sürüyor. Kadın oyuncular tarafından Kenter Tiyatrosu’nda dün ‘100 Kadın 100 Replik’ etkinliği düzenlendi.

Demet Akbağ, Tilbe Saran, Gülriz Sururi, Zerrin Tekindor, Yıldız Kenter destek veren oyuncular arasındaydı. “Söz Afife Jale’nin torunlarında” diyerek sırayla söz alan oyuncular dünyanın önemli tiyatro metinlerinden replikler okudu. Etkinlikte konuşan Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Tilbe Saran “Geçen hafta Meclis’te yaşanan kadın oyuncu yasağını hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Türkiye halkının iradesini temsil etmesi gereken Meclis’imizde uygulanan kadına sahne yasağını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en cüretkar örneği olarak görüyoruz” dedi. Saran etkinlik sonrası “Gençlerin sesi aslında daha da çok çıkıyor bizden ama bu karanlığı yırtacak sözcükleri hep birlikte söyledik bugün. Sahnedeyiz, her yerdeyiz ve birlikteyiz!” açıklaması yaptı. Gülriz Sururi ise “Benim işim başkalarına hikayeler anlatmak, bu hikayeleri ille de anlatmalıyım, anlatmadan yapamam. Ama artık benim için önemli olan anlaşılmak değil, beni dinleyin yeter” dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN