Sararan yastıkları sakız gibi beyazlatan yöntem! Beyazlığını gören komşunuz sırrınızı sormaya gelecek

Sararan yastıkları sakız gibi beyazlatan yöntem! Beyazlığını gören komşunuz sırrınızı sormaya gelecek

Evimizin en önemli unsurlarından biri olan yastıklar, konforumuzu ve rahatlığımızı sağlayan vazgeçilmez parçalardır. Ancak zamanla ve kullanıma bağlı olarak yastıkların rengi sararabilir. Bu durum, yastıkların görünümünü kötüleştirir ve hijyenik olmayan bir ortam oluşturabilir. Neyse ki, kullanıma bağlı sararan yastıkları yeniden ilk günkü beyazlığına geri döndürmek mümkün

Yastığınızı çok uzun süredir kullanıyormuşsunuz gibi mi görünüyor? Yastıklarımızın üzerinde uyuduğumuzda vücudumuzdaki ter ve yağlar yastıklarımıza sızar. Bu da sonunda sarıya dönmelerine neden olur. Yastığınızın üzerinde sarı lekeler olduğunda, artık pek hijyenik görünmüyor. O halde yastıklarınızdaki sarı lekelerden nasıl kurtulacağınızı öğrenin.

greasy-yellow-pillow.png

SARARAN YASTIKLARI SAKIZ GİBİ BEYAZLATAN YÖNTEM! BEYAZLIĞINI GÖREN KOMŞUNUZ SIRRINIZI SORMAYA GELECEK

Neyse ki bu işi tamamlamak için çok fazla ürüne ihtiyacınız yok. Bunlardan bazıları zaten dolaplarınızda duruyor olabilir. Temizlik malzemelerinizin ölçüleri aşağıdaki gibidir:

Gerekli malzemeler:

  • 1 su bardağı toz çamaşır deterjanı
  • 1/2 su bardağı boraks
  • 1 su bardağı bulaşık deterjanı
  • 1 su bardağı çamaşır suyu

yellow-pillows.png

TALİMATLAR

Her şeyi yerine getirdikten sonra talimatların üzerinden geçme zamanı geldi. Yastıklarınızın yıkanıp yıkanamayacağını daima kontrol edin. Yastığın etiketinde öyle yazması gerekiyor. Eğer yıkanamıyorsa maalesef bu yöntem işinize yaramayacaktır.

Aşama 1: Öncelikle malzemeleri bir tencerede kaynayan suyun içerisinde karıştırıyoruz. Yastığı yastık kılıfından çıkarın ve bir miktar sıcak suya batırın. Yastıkları karışıma koyduktan sonra çamaşır suyunu ekleyin. Yaklaşık otuz dakika bekletin ve yastıkları yarıya kadar çevirin.

Adım 2: Otuz dakikalık ıslanmanın ardından sıra yastıklarınızı yıkamaya geldi. Tam bir program seçin ve çamaşır makinenizde bu seçenek varsa ek durulama ayarını seçin.

Aşama 3: Yastıklarınızı yıkadıktan sonra tek yapmanız gereken kurumasını beklemek. Daha hızlı yapılmasını istiyorsanız yastıklarınızı kurutucuya koyabilirsiniz. Doğru ayar için etiketi tekrar kontrol ettiğinizden emin olun. Yastıklarınızı kurutma makinesinde kurutacaksanız içerisine biraz kurutma topu veya tenis topu eklemeniz iyi olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN