Şok diyetle zayıflayan çabuk şişmanlar

Şok diyetle zayıflayan çabuk şişmanlar

Acıbadem Adana Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Çisem Gündüz, hızlı diyetler sonrasında verilen kiloların çok daha hızlı bir şekilde geri alındığına dikkat çekerek kişiye en uygun beslenme programı için mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerektiğini belirtti.

Sağlıklı bir şekilde zayıflayabilmek için çaba, emek ve zaman gerektiğini ancak, kısa sürede sonuç alabilmek uğruna, oluşabilecek olumsuz sonuçlara rağmen hızlı diyetler tercih edilebildiğini ifade eden Gündüz “Başlangıçta verilen kiloların mutluluk sağladığı şok diyetlerde zamanla kilo vermenin durması kişiyi umutsuzluk ve beraberinde aşırı yemek yemeye itebiliyor” dedi.

Çisem Gündüz, vücudun olmazsa olmazı suyun, metabolik fonksiyonlarımızın düzenli çalışması için hayati önem taşıdığını kaydederek ne kadar içilmesine ilişkin”Her ne kadar, günlük su tüketimi kişiye göre farklılık gösterse de ortalama olarak kilogram ağırlığı başına 30 ml kadar su tüketmeniz gerekiyor” önerisinde bulundu.

Yeterli ve dengeli beslenmek, metabolizmayı canlı tutmak ve yağ yakımını hızlandırmak için öğün atlamamak gerektiği uyarısında da bulunan Gündüz mesela bir meyve iki cevizin ara öğün olabileceğini kaydetti. Gündüz, karbonhidrattan da tamamen vazgeçilmememini isteyerek beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, pirinç yerine bulgur, kinoa veya karabuğday yenilmesini önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN