Sümüklü böcekleri bahçeden uzaklaştıran doğal yöntem! Toprağı beslerken sümüklü böcekleri de kovalıyor

Sümüklü böcekleri bahçeden uzaklaştıran doğal yöntem! Toprağı beslerken sümüklü böcekleri de kovalıyor

Özellikle de bahçeli evlerin en büyük sorunlarından biri sümüklü böcekleri bahçeden uzaklaştırmak aslında çok basit. Üstelik bu yöntemle bir yandan toprağı da besleyebilirsiniz. İşte sümüklü böcekleri bahçeden uzaklaştıran yöntem…

Eğer bahçenizde, evinizin yakınında sümüklü böcek istilası varsa ve bu durumdan rahatsızsanız doğal yollarla bu sorunu ortadan kaldırmanız mümkün. Sümüklü böceklerin meyvelerden, sebzelerden ve süs bitkilerinden beslenmesi bu süreçte o bitkilere zarar veriyor. Öyle ki bitkiler çürüyüp solabiliyor. Bu durumdan kurtulmak için kullanabileceğiniz çok basit bir yöntem var. Üstelik bu yöntem bir yandan bitkilerinizin daha sağlıklı olmasına da yardımcı oluyor.

yeni-proje-1-003.jpg

BAHÇEDEKİ SÜMÜKLÜ BÖCEKLERDEN KURTULMA YÖNTEMİ

Birçok uzman bahçesinde sümüklü böcek olan ve bir yandan da bitki yetiştirmeye çalışan kişileri bu konuda uyarıyor. Çünkü bitkilerin sağlıklı kalması ve gelişimlerini tamamlaması için bahçedeki sümüklü böceklerden kurtulunması gerektiğini söylüyorlar.

yeni-proje-2-003.jpg

Bu kapsamda bahçedeki sümüklü böceklerden kurtulmak için doğal malzemeler kullanabilirsiniz. Bunun için ezilmiş yumurta kabukları ve kahve telvesi kullanılabilir. Bu yöntemle sümüklü böcekleri rahatlıkla bahçenizden uzaklaştırabilirsiniz.

yeni-proje-3-003.jpg

Bu maddelerden herhangi birini (veya her ikisini de) bahçe toprağınıza serpin. Kahvenin ve yumurta kabuğunun kokusu sümüklü böceklerin bahçenizde hareket etmesini önleyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN