Türk zaanatı Bilgi'li gençlerin eliyle Passagen Köln Sergisi'nde

Türk zaanatı Bilgi'li gençlerin eliyle Passagen Köln Sergisi'nde

Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve Kapalıçarşı zanaatkarlarının ortak çalışmasıyla oluşturulan proje, dünyanın en prestijli tasarım etkinliklerinden olan Passengen Köln'de sergileniyor.

AYŞENUR ERSOY /KARAR HABER MERKEZİ

Dünyanın en prestijli tasarım etkinliklerinden olan Passengen Köln'de, Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin Kapalıçarşı esnafıyla birlikte gerçekleştirdiği “Zanaatı Deşifre Etmek/Takı ve Vücut, Zanaate Eşlik Etmek/Sofra Topoğrafyaları” adlı projeleri sergileniyor. 15 Ocak'ta açılan sergi, 21 Ocak'a kadar Köln şehir merkezine yayılacak. Serginin yanısıra tartışma forumları, açılışlar ve özel etkinlikler de düzenlenecek.

Bilgi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Can Altay, sergiye katılan öğrencilerin Kapalıçarşı Stüdyosu dersi ile ilgili “Zanaat ve küçük ölçekli üretim geleceğin tasarımcıları için de önemli bilgi ve gelenekler barındırıyor” dedi. Tasarım eğitiminde doğrudan bir deneyim aktarımının önemine değinen Altay, tasarım ile üretim arasında kuvvetli ve derinlikli bağlar kurulmasının yeni olasılıklar doğurduğunu vurguladı.

18-01/19/studio-kapalicarsi_8.jpg

USTA ÇIRAK GELENEĞİ SÜRDÜRÜLECEK

Kapalıçarşı Stüdyosu dersi, Bilgi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tarafından 2013 yılında hayata geçirilen “Ürün Tasarımında Çıraklık” projesi kapsamında veriliyor. Projenin hedefleri arasında tasarım öğrencilerinin zanaatkarlarla çalışabilecekleri ortak bir alan yaratılması ve zanaat mahallelerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak yer alıyor. Projeyle usta-çırak geleneğinin günümüz tasarım eğitimine aşılanması amaçlanıyor. Aslı Kıyak İngin, Ayşenaz Toker ve Berilsu Tarcan’ın stüdyo yürütücülüğünü yaptığı projenin sergisinde; Adem Sınağ, Adil Batuhan Kaşut, Alara Altınören, Ali Rıza Atakan Gür, Deniz Yıldırım, Dila Arık, Ece Kökçak, Elifnaz Pamukçu, Gizem Erbilgin,Gözde Çubukcu, Irem Altunsu, Kunt Konuk, Lara Divriş, Polen Kenziman, Selin Öztürk,Sezin Çelebi’nin tasarımları yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN