YÖKDİL sonuçları açıkandı! Sonuçları görmek için tıklayın! 5 Mart 2017 YÖKDİL

YÖKDİL sonuçları açıkandı! Sonuçları görmek için tıklayın! 5 Mart 2017 YÖKDİL

YÖKDİL sonuçları açılandı! Sonuçları görmek için haberimizdeki linki tıklayın! İlk kez yapılan sınava giren adaylar 'YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun cevabını arıyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk kez bu yıl uygulanma kararı alınan YÖKDİL, sınav sonuçları ile gündemden düşmüyor. İngilizce sınav sonucu için YÖKDİL'e giren adayların sonuçları beklediği şu günlerde YÖK Başkanı'ndan açıklama geldi. İşte ayrıntılar.

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? İlk kez düzenlenen ve alana yönelik bilgileri içermesi yönüyle YDS'den ayrılan YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu gündemin en çok sorularından birisi oldu. YÖKDİL nedir, YDS'den farkları nelerdir? Mesleki anlamda yabancı dil yeterliliği ölçülmek istenen sınav, birçok aday tarafından tam not aldı.

17-03/22/basliksiz-5.jpg

YÖKDİL SONUÇLARI AÇIKLANDI! SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen sınava katılım sağlayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Akademik anlamda mesleki olarak yabancı dillerini sınayan adaylar, YÖK tarafından geliştirilen değerlendirme sistemine tabii tutuldular. Sınavın ardından yayımlanan soru ve cevapları da inceleyen adaylar, YÖKDİL sınav sonuçları için bekleyişlerini devam ettiriyor. Peki, binlerce öğrencinin araştırdığı YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL soruları ve cevapları Anadolu Üniversitesi'nin sayfasında yayınlanırken, kurum 80 sorudan sadece 10 soruyu sınava girenlerle paylaştı. Sınav soruların tamamını paylaşmayan kurum, toplam 80 soru sorarken, yanlış yapılan soruların doğru soruları etkilemeyeceğini açıkladı.

YÖKDİL SONUÇLARI 24 MART'TA AÇIKLANACAK İDDİASI

YÖKDİL sınav sonuçları, sınav sorularına yönelik itirazların tamamlanmasının ardından adaylarla paylaşılacak. Sınava itirazlar 10 Mart tarihine kadar yapılabilecek. Sonuçların, itiraz döneminin sonlanmasının hemen ardından gelecek hafta içerisinde açıklanması öngörülmekteydi. Fakat, sınavın ilk kez yapılıyor olması dolayısıyla sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi. Bazı kaynaklarda ise sınav sonuçlarının 24 Mart Cuma günü açıklanacağı iddia edildi. 

YÖK BAŞKANINDAN YÖKDİL AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl ilk kez yapılan ve “alana özgü dil sınavı” olarak tanımlanan YÖKDİL’in sonuçlarının yakında açıklanacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sınava girenlerin çoğunun akademisyen olduğunu belirten Saraç, doktora yapmak isteyen birçok adayın da uygulamadan haberdar olmadığı için YÖKDİL’e katılmadığını ve ikinci sınav taleplerinin ilgili kurullarla görüşüleceğini açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ilki bu yıl 5 Mart’ta düzenlenen YÖKDİL Sınavı’nın sonuçlarının yakında açıklanacağını belirtti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saraç ayrıca ikinci sınav için taleplerin geldiğini ifade ederek, “YÖKDİL Sınavı’na girenlerin çoğunluğunun akademisyen olduğu görüldü. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilk kez yapılan bu sınavdan haberdar olmadıkları için sınava giremedikleri de öğrenildi. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin çeşitli vasıtalarla kurulumuza yoğun bir şekilde ilettikleri YÖKDİL Sınavı’nın ikincisinin yapılması yönündeki taleplerini ilgili kurullarımızla görüşeceğimizi belirtmek isterim” dedi. Başkan Saraç’ın açıklaması şöyle: 

"Yeni YÖK" olarak başlattığımız "alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan YÖKDİL'e 100 bine yakın kişi başvurmuş ve ilk sınav 5 Mart 2017 tarihinde başarıyla gerçekleştirilmiştir.

17-03/22/61778.jpg
Akademinin onlarca yıldır talebi ve beklentisi olan bu sınavı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sınavın gerçekleşmesinde katkıları olan Ankara ve Anadolu Üniversitemize teşekkür ederim.

Bu gibi merkezi sınavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi gereken sürenin bitiminde sonuçlar açıklanacaktır. YÖKDİL sınavımızın sonuçları yakın zaman içerisinde merak ve heyecanla bekleyen adaylarımızla paylaşılacaktır.

Bununla birlikte YÖKDİL sınavının sonuçlarının ilan edilmesine kısa bir süre kala ham sonuçlara baktığımızda YDS'ye göre başarı oranının ciddi bir şekilde yükseldiğini görmekteyiz. Bundaki en büyük amil, YÖKDİL'in "alana özgü" olması ve "alanın terminolojisini" sorgulamasıdır.

Sınavın içeriğine bağlı olarak ortaya çıkan başarı oranına baktığımızda akademi lehine ne kadar isabetli bir karar almış olduğumuz anlaşılmaktadır.

Diğer taraftan YÖKDİL Sınavına girenlerin çoğunluğunun akademisyen olduğu görülmüştür. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilk kez yapılan bu sınavdan haberdar olmadıkları için sınava giremedikleri de öğrenilmiştir. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin çeşitli vasıtalarla Kurulumuza yoğun bir şekilde ilettikleri YÖKDİL Sınavının ikincisinin yapılması yönündeki taleplerini ilgili kurullarımızda görüşeceğimizi belirtmek isterim.

Öğrenci ve akademisyen dostu "Yeni YÖK" olarak yükseköğretimde kalite odaklı uygulamalara imza atmaya devam edeceğiz. "

YÖKDİL'DE HANGİ DİL SINAVLARI VAR

İlk sınav yapıldığından ötürü şu an sadece İngilizce… Sonraki sınavlarda: Almanca, Fransızca, Arapça dil sınavları eklenecektir. Sınavlar yılda iki kez yapılacaktır.

Başvurular ne zaman başlamıştı?

Kurum, başvuruları 30 Ocak 2017 tarihinde başlatmıştı.

Sınava kimler katıldı?

Kurum bu konuda şart arıyor, şart ise: Lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı.

Başarı puanı kaç?

Kurumun belirlediği başarı puanı YDS formatına göre işlenmiştir. Sınava katılacak olan doktora başvurusu yaptıysa 55 puan, doçentlik başvuru yaptıysa 65 puan alması gerekmektedir.

Bu sınava giren kişi YDS sınavına da girebilir mi?

Evet, kişi her iki sınava girme hakkına sahiptir.

YÖKDİL DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN