Yorgandaki sarı lekeleri silip bembeyaz yapıyor! Üzerine biraz dökünce lekenin yerini bile unutacaksınız

Yorgandaki sarı lekeleri silip bembeyaz yapıyor! Üzerine biraz dökünce lekenin yerini bile unutacaksınız

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yorganları kaldırma zamanı da geldi. Birçok kişi ise kış boyunca kullandığı ve tere bağlı olarak yorganlarda oluşan sarı lekeleri nasıl çıkaracağını araştırıyor. Çirkin ve rahatsız edici sarı lekelerden kurtulmak ise oldukça basit. Öyle ki bu yöntemler yorgandaki sarı lekeleri silip bembeyaz yapıyor. İşte, yorgandaki sarı lekeleri çıkaran o yöntemler…

Bahar temizliğinin olmazsa olmazı yorganları kaldırmaktır. Kış boyu kullandığınız yorganlara veda ederken, üzerinde oluşan sarı lekelerden nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, yorganlardaki sarı lekeleri çıkaracak 3 basit yöntem…

YORGADAKİ LEKELER NASIL ÇIKAR?

Yorgandaki sarı lekelerden kurtulmak için deneyeceğiniz 3 basit yöntem şunlardır:

yorgandaki-sari-lekeler-nasil-cikar-1.jpg

  1. Büyük bir leğenin içerisine elyaf yorganı koyun. İçerisine sıcak su doldurarak beyaz sabunla sarı lekelerin olduğu yerleri çitileyin. Peşinden ayaklarınızla çitilediğiniz yerlere bastırın. Üzerine bir miktar beyaz sirke dökün ve ayaklarınızla çitilemeye devam edin. Ardından soğuk su dökerek plastik sandalyenin üzerine asın ve suyun süzülmesini sağlayın.
  2. Elyaf yorgana bulaşık parlatıcısı dökün. Yorganı ayaklarınızla çitilerken ılık su dökün ve suyu dökerken çitilemeye devam edin. Ardından durulayarak suyunun akması için asın.
  3. Tuz veya soda tozu elyaf yorgan çıkarmada çok etkilidir. Elyaf içerisindeki pamuğa zarar vermeden yıkanmasını sağlar. Soda elyaf pamuğuna yerleşen kirleri temizlemeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN