Hayatını sokak kedilerine adadı | Kütahya haberleri

Hayatını sokak kedilerine adadı | Kütahya haberleri

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde evinde 40 kedi ve 2 köpeğe bakan Ayten Schweda, sokak hayvanları için kendi imkanlarıyla yaptırdığı mamamatikleri ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirdi

Şaphane ilçesindeki 2 katlı evinde 40 kedi ve 2 köpeğe bakan Ayten Schweda, kendi imkanlarıyla mamamatikler yaptırarak çeşitli noktalara yerleştirdi. Schweda, her gün sabah ve akşamları mamamatiklere süt, kedi maması ve balık gibi yiyecekler bırakıyor.

ONLAR OLMADAN BİR HAYAT DÜŞÜNEMİYORUM

Yiyecekleri kendi evinde hazırlayıp mamamatiklere koyduğunu belirten Ayten Scweda, "İlçeye tanesi 650 TL’ye mal olan mamamatikler yaptırdım. Kedi ve köpeklerin beslenmesi için kendi hazırladığım ve satın aldığım yemekleri dağıtıyorum. 2 katlı evim var, toplam 40 kedi evimde. Evimin etrafına kedi evleri ve köpeklerin kalması için köpek evleri yaptırdım.

17-04/02/iceri-1491119871.jpg

Onlarla birlikte baktığım hayvan sayısını ben bile hatırlamıyorum. Evimde baktığım kedi ve köpekler için kimlik çıkarttım ve düzenli aşılarını yaptırıyorum. Onlar benim dünyam. Onlar olmadan bir hayat asla düşünemiyorum. Kışın üşümesinler diye yaptığım kedi evleri ve köpek evlerinde onları sıcak tutmak için özel battaniyeler aldım. Şaphane’de şahıs köpekleri dahil her hayvan benim için çok değerlidir. Mamatiklerin yanı sıra belli noktalara oluşturduğum küçük barınak evlere de hayvanlar için hazırladığım özel yiyecekleri bırakırım” dedi.

'HAYVAN SEVGİSİ DELİLİKSE BEN BEN DELİYİM'

İlk başlarda ilçe halkından tepki gördüğünü, hatta kendisine “deli” diyenler olduğunu anlatan Schweda, “Hayvan sevgisi delilikse evet ben deliyim. Çocukluğumdan beri içimde var olan bu sevgiyi asla söküp atamam. 14 yıldır yurt dışında yaşıyorum ancak burada bulunan hayvanlarım yüzünden 4 yıldır yurt dışına çıkamıyorum. Sadece 6 ayda bir giriş çıkış yapıyorum.

17-04/02/iceriye-gir.jpg

Çünkü ben gittiğimde baktığım tüm hayvanların aç kalacağına eminim. Hayvanseverlerden destek istiyorum. Mamamatiklere koyduğum yemeklerin giderine yetişemiyorum ama biliyorum onlar her sabah ve akşam beni bekliyorlar. Mamamatik ve kedi maması desteği yapabilirler" diye konuştu.

KÜTAHYA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN