HDP’de ‘muhafazakar’ çatlak

HDP’de ‘muhafazakar’ çatlak

Atatürk Havalimanı’ndaki barbar IŞİD saldırısı sadece bizim değil, insana ait yüreğinde en küçük bir kıpırtı hisseden bütün insanlığın kalbini kanatan şeytani bir felakettir. Çünkü bunca masum insanı katleden şeytanın çocukları, bütün bir insanlığın düşmanıdırlar.

[Karar]
EROL METİN

HDP’li muhafazakar vekillerin rahatsızlığı, saklanamayacak bir hal  aldı. Altan Tan’ın “Eğer bu savaş stratejisi ve ağırlıklı sol, seküler söylem devam ederse HDP dışında yeni siyasi arayışlar doğabilir” çıkışını, Kadri Yıldırım’ın “partide İslami değerlerin önemsenmediği” eleştirisi izledi.

AYRI BLOK YOK

Önümüzdeki günlerde başka isimlerin de rahatsızlıklarını dile getirebileceği konuşulsa da HDP’de kısa vadede muhafazakar endeksli bir ayrışma beklenmiyor.  Tan ve Yıldırım dışında Hüda Kaya, Nimetullah Erdoğmuş, Ayhan Bilgen, Osman Baydemir, Adem Geveri, Mahmut Celadet Gaydalı ile Mehmet Ali Aslan, muhafazakar kimlikleriyle ön plana çıkan isimler. 9 muhafazakar vekilin partideki memnuniyet derecelerinin birbirlerinden farklı olduğuna dikkat çekiliyor. Bu yüzden muhafazakar bir bloktan bahsedilmiyor.

HDP’nin huzursuz muhafazakarları, özellikle bileşenlerden Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder, Alican Önlü, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Ertuğrul Kürkçü ve Erol Dora’nın birtakım söylem ve eylemlerinden şikayetçi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN