HDP'de Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin aday olacağı iller kesinleşti!

HDP'de Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin aday olacağı iller kesinleşti!

HDP'nin Eş Başkanlarının Milletvekili adayı olacağı iller kesinleşti. Pervin Buldan İstanbul'dan, Sezai Temelli Van'dan aday gösterilecek.

HDP'nin Eş Başkanlarının Milletvekili adayı olacağı iller kesinleşti. Pervin Buldan İstanbul'dan, Sezai Temelli Van'dan aday gösterilecek.

Ayrıntılar geliyor...

BARIŞ ATAY HDP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Tiyatrocu Barış Atay Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Atay Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bu karanlık iktidarın durdurulmasında en önemli aşamanın HDP’nin barajı geçmesi gerekliliği bilinci ile TİP adına HDP’den aday adayıyım. Ben bir sosyalistim. Seçimin nihai bir kazanç ya da kaybediş olduğunu düşünmüyorum. Fakat seçimin ve parlamenter siyasetin toplumun önemli bir kesimi için geçerliliği olduğu gerçeğini yadsıyamam" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ KARARI BUGÜN

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın kampanya dönemi boyunca serbest kalması konusunda geçen hafta yapılan başvuruya ilişkin kararın bugün verilmesi bekleniyor. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Adayımız seçim faaliyetlerini anayasal hakları çerçevesinde gerçekleştirmelidir. Bu nedenle bugün çıkması beklenen karardan olumlu yanıt alınması gerekiyor.

‘TÜRKİYE’NİN ADAYI SERBEST KALMALIDIR’

Seçim faaliyetlerine katılımın engellenmesi anayasa ihlalidir” diye konuştu. Demirtaş'ın açık, kapalı yer toplantıları ve radyo ve televizyon konuşmalarını yapmasının tutukluluk koşullarında mümkün olmadığına dikkat çeken Temelli, şunları söyledi:

“Diğer beş adayın her türlü aracı kullanarak seçim çalışması yürütmesi Cumhurbaşkanlığı seçiminin meşruiyetine gölge düşürmektedir. Halen milletvekili olan ve 6 milyon seçmenin oyunu alan Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimine tutukluluk şartlarında katılıyor olması serbest seçim hakkını ortadan kaldırmaktadır. Hilelerin konuşulduğu bir ortamda seçime gittiğimiz gerçekliğine rağmen halklarımızın umudu var. Bu umudun körelmemesi için Demirtaş'ın özgür kalmasını istiyoruz. Bu herkesin ortak talebidir. Demirtaş, Türkiye'nin adayıdır ve Türkiye'nin adayı serbest kalmalıdır.”

 

HDP'li Altan Tan, SP'den İstanbul milletvekili adayı olacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, 24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için Saadet Partisi (SP) İstanbul 3'üncü bölgeden aday olacağı belirtildi. Tan'ın yarın HDP'den istifa edeceği öğrenildi. 

HDP'den 24'üncü dönemden beri milletvekili olan Altan Tan'ın, 24 Haziran'da yapılacak milletvekili seçiminde SP'den İstanbul milletvekilliği için aday olacağı belirtildi. HDP'den başvurusu olmadığını açıklayan Tan, SP'de siyaset yapmak için birkaç kez Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile görüşmüştü. Yapılan görüşmeler sonrası Tan'ın, SP'den İstanbul 3'üncü bölge 1'inci sıradan milletvekili adayı olacağı öğrenildi. Halen HDP Diyarbakır milletvekili olan Altan Tan'ın yarın HDP'den istifa edeceği belirtildi. 

HDP'li Altan Tan, verdiği son demeçte, partiyi 'marjinal sol'un etkisinde olmakla eleştirmişti. Tan, Irak'ta Erbil merkezli yayın yapan K24 televizyonuna verdiği demeçte, "HDP’nin 7 Haziran’dan sonraki süreci çok kötü götürdüğüne inanıyorum. Bir de 'marjinal sol'un Kürt siyasal hareketinde bu kadar etkili olmasını yanlış görüyorum. HDP ile HÜDA PAR ittifakı keşke olsaydı. Türkiye’deki siyasi partiler HDP’ye sakıncalı muamelesi yaptılar, ittifaka almadılar. HDP de HÜDA PAR’a sakıncalı muamelesi yaptı. Aynı mantıkla HDP de onu dışladı. Keşke Kürt siyasal partilerinin bir ittifakı olabilseydi. Yani Kürt hassasiyeti olan siyasi partilerin bir ittifakı olsaydı ama HDP’deki sol marjinal gruplar buna izin vermedi" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN