HDP’li ‘muhafazakar’ vekillere ‘Kutlu Doğum Haftası’ görevi

HDP’li ‘muhafazakar’ vekillere ‘Kutlu Doğum Haftası’ görevi

Kutlu Doğum etkinlikleri için HDP’de muhafazakar kimliği öne çıkan 7 milletvekili konuşmacı olarak belirlendi. Hüda Kaya, Ayhan Bilgen, Kadri Yıldırım’ın da içlerinde olduğu isimler görevlendirilirken Altan Tan’a çağrı yapılmadı.

[Karar]
EROL METİN

HDP, Kutlu Doğum etkinliklerinde konuşmacı olarak partinin muhafazakar kimlikleriyle ön plana çıkan milletvekillerini görevlendirdi. Haüda Kaya, emekli müftü Nimetullah Erdoğmuş, Mazlumder Eski başkanı Ayhan Bilgen, Kadri Yıldırım, Osman Baydemir, Adem Gevheri ile  Mehmet Ali Aslan, birçok il ve ilçede düzenlenen etkinliklerde partililerle bir araya geliyor.  Yarın Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan etkinliğe ise büyük önem veriliyor. Altan Tan ise HDP’nin hiçbir Kutlu Doğum etkinliğine çağrılmadı.   

Karar’a konuşan Kadri Yıldırım, konuşmalarında farklılıkların bir arada yaşama modelinin çok güzel bir uygulaması olarak Hazreti Muhammed’in Medine Sözleşmesi üzerinde durduğunu kaydetti. HDP Sözcüsü  Ayhan Bilgen de barışa vurgu yaptığının altını çizerek, “İslam’ın özgürlük ve barış mesajını yeniden güncellemek ve bugünkü sorunların çözümünde bir kaynak olarak görmek anlamlı bir çabadır” dedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN