HDP/PKK terörünün seçim bilançosu

HDP/PKK terörünün 
seçim bilançosu

HDP'nin barajı aşıp aşamayacağı tartışmalarının yaşandığı 7 Haziran süreci, en kanlı seçim dönemlerinden biri oldu. Bir buçuk ay içerisinde HDP ve PKK bağlantılı toplam 12 saldırıda 3 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

[Karar]

HDP'nin ilk kez parti olarak girdiği 7 Haziran Genel Seçimleri'ne baraj endişesi nedeniyle kan bulaştı. Baraj tartışmaları alevlendikçe HDP/PKK üyeleri şiddete sarıldı. Terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşları açıkça tehdit ederken, yandaşları da sokakları karıştırdı. Özellikle AK Parti ve HÜDAPAR büroları hedef alındı.

Muhalefet sessiz kalarak şiddeti onayladı

HDP'nin barajı aşmasına bel bağlayan muhalefet partileri ve CHP medyası ise HDP/PKK şiddetini adeta onaylayan bir tavır sergiledi. MHP lideri Devlet Bahçeli bile AK Parti'ye ve HÜDAPAR'a yönelik saldırıları kınamadı.



"Kan akan musluk" ve "dağa çıkarız" tehdidine yer verilen pankartlar ise şiddetin siyasi düzlemde de sahiplenildiğini gösterdi. 

En kanlı seçim süreçlerinden biri olan 7 Haziran sürecinde HDP ve PKK bağlantılı toplam 12 saldırıda 3 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. İşte HDP/PKK şiddetinin kronolojisi:

15-06/04/lll.jpgHDP'lilerin saldırısında iki HÜDAPAR'lı hayatını kaybetmişti./FOTOĞRAFLAR: DHA, AA

11 Nisan 2015: Ağrı Diyadin'de şenlik adı altında gerçekleşen eylemde, teröristler silahla HDP'ye oy istedi, askerle çatışmaya girdi.

21 Nisan 2015: Erzurum'da Şeyh Sait'in torunu Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışmaları kapsamında Tekman esnafını ziyaret etti. Fırat ziyareti esnasında HDP’li bir grubun saldırısına uğradı.

26 Nisan 2015: Siirt'te AK Parti Milletvekili Adayı Yasin Aktay'ın seçim aracı HDP’li kişilerce taşlandı.

28 Nisan 2015: Diyarbakır Silvan'da PKK'nın gençlik yapılanması YDGH üyeleri, kahvehane basarak ateş açtı, HDP'ye oy istedi.

3 Mayıs 2015: Van'ın Başkale ilçesinde esnaf ve taziye ziyareti gerçekleştiren AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, HDP'li bir grup tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı.

4 Mayıs 2015: Çorum'da CHP mitingi öncesi partinin gençlik kolları HDP'li grup tarafından saldırıya uğradı. CHP Çorum İl Başkanı da tehdit edildi.

15-06/04/kkk.jpg

5 Mayıs 2015: Van'da bağımsız aday Cemal Kaya konuşma yaptığı sırada taşlı ve silahla saldırıya uğradı. Yaralanan Cemal Kaya, saldırının HDP'lilerin bulunduğu yönden yapıldığını ileri sürdü.

7 Mayıs 2015: Siirt Valisi ve garnizon komutanı tarafından ziyaret edilen Siirt Bağgözü köyü muhtarı Mustafa Turhan, ertesi gün PKK/KCK tarafından öldürüldü.

10 Mayıs 2015: Almanya'nın Karlsruhe kentinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın programına gitmek isteyen gurbetçi vatandaşlara HDP'li gruplar tarafından saldırı düzenledi. Saldırdıların ardından HDP ve Ermenistan bayrağı açıldı.

10 Mayıs 2015: Bolu'da HDP'nin bayrak çalışması sırasında olaylar çıktı. 2 kişi HDP'li kişiler tarafından bıçaklandı.

16 Mayıs 2015: HDP'nin Tekirdağ Çorlu'daki seçim bürosu açılışı sonrası, yoldan geçen AK Parti aracına saldırı düzenlendi.

26 Mayıs 2014: Şırnak'ın Kozluca köyünde PKK'lar HÜDAPAR'a saldırdı. Çıkan çatışmada HDP'liler silahla köylüleri taradı. Açılan ateş sonucu HÜDAPAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek ve A. Celil Talayhan yaşamını yitirdi. 6 kişi de yaralandı.​

15-06/04/bitlis.jpgHDP'li grupların son saldırısı, Bitlis'te seçim çalışmaları yapan AK Parti konvoyuna oldu. 

29 Mayıs 2015: AK Parti'nin Siirt mitinginde bir grup HDP'li AK Partililere saldırdı. HDP'liler genç kızları bile hedef aldı. 

3 Haziran 2015: Bitlis Adilcevaz'daki mitinge katılmak üzere yola çıkan AK Parti konvoyuna, Ahlat'tan geçerken zafer işareti yaparak yolu kapatan HDP'li saldırdı.Konvoydaki araçların durması üzerine yaşanan gerginlikte, AK Parti Bitlis 3. sıra milletvekili adayı Fatih Kadirioğlu'nun kardeşi Zülküf Kadirioğlu ayağından, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Şahin ise kolundan bıçakla hafif yaralandı.












İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN