Hem dizel otomatik hem de sedan olsun diyenlere

Hem dizel otomatik hem de sedan olsun diyenlere

İnsignia, 1.6 litrelik dizel motoru ve tam otomatik şanzımanıyla ekonomik bir sürüş vadediyor. Hafif bir operasyonla daha çekici hale gelen model, bu avantajını iyi kullanıyor.

ÖZEL HABER: ALİ YILDIRIM

Alman üretici Opel, bundan 17 yıl önce Vectra modelinin yerine geliştirdiği Insignia ile büyük bir beğeni topladı. O yıllarda modelin her ne kadar eksikleri olsa da yeni modeliyle bu eksiklikleri büyük oranda giderdi.

Özellikle dizel otomatik kombinasyonuyla büyük bir ekonomi yakalayan Insignia, Türk tüketicisi tarafından da oldukça sevildi. Yılın ilk on ayında 5 bin 169 adetlik satış rakamına ulaşan modelde, özellikle dizel otomatik şanzımanın etkisi büyük oldu. Bizim de konuğumuz olan modele tasarım açısından bakacak olursak, şık ve sportif tasarımı dikkatleri çekmeyi başarıyor. Minik bir makyaj operasyonu geçiren model, artık daha keskin hatlara kavuşurken, standart olarak sunulan 18 inçlik jantlara 19 ve 20 inçlik versiyonları da eklendi.

8 İNÇLİK RENKLİ EKRAN

İç mekânda sunulan yaşam alanında kalite ön plana çıkarken, ergonomi açısından da problem bulunmuyor. Dış tasarımdaki sportifliği iç hacme taşıyamayan model, yeni 8 inçlik renkli dokunmatik ekranıyla bir dizi özelliği de barındırıyor. Arka koltuklarda sunulan yaşam alanı özellikle diz mesafesinde oldukça cüretkar ama baş mesafesi özellikle uzun boylular için aynı şeyleri söylemek pek de mümkün değil. Başarılı yalıtımıyla motor ve yol seslerini içeri yansıtmayan Insignia, 500 litrelik kullanışlı bir bagaj hacmi sunuyor. Yol tutuş konusunda da beğenimizi kazanan markanın amiral gemisi, sert hareketlere 1.6 tonluk ağırlığına rağmen net tepkiler verebiliyor. Hızlanma konusunda da problem yaşamayan model, ilk iki vites değişimini az da olsa hissettiriyor. Güçlü ve tutumlu motor düşük yakıt tüketimiyle ön plana çıkıyor.   

MENZİLİ 1400 KİLOMETRE

Aracın kalbinde görev yapan 1.6 litrelik dizel ünite, 136 beygir güç ve 320 Nm tork üretiyor. 6 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilen model, 0’dan 100 kilometre hıza 11.4 saniye ulaşıyor. Maksimum 195 kilometre hız yapan Insignia, bu sürate rahatlıkla ulaşabiliyor. Fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 5.1 litrelik yakıt sarfiyatı gerçekleştiren model, ortalamada 1400 kilometrelik menzile ulaşabiliyor. Bizim kullanımımız boyunca araç, şehir dışından 5.5 litrelik tüketim gerçekleştirirken, şehir içinde 7 litrelere kadar ulaştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN