Her üç kullanımda bir havluyu yıkayın

Her üç kullanımda bir havluyu yıkayın

Havlularınızı ne sıklıkta yıkıyorsunuz? Bilim adamları üç kullanımdan sonra havluları kirli sepetine atmanız gerektiğini söylüyor. Aksi takdirde bakteri, mantar, ölü cilt ve insan vücudundaki sıvılarla kaplı havlunun enfeksiyon riskine yol açtığı vurgulanıyor.

Havlular normalde hijyen kurallarımızın önemli bir parçası ancak yapılan bir araştırmaya göre, büyük zarar da verebilir.

Havluların bakteri, ölü deri, dışkı maddeleri, idrar ve banyonuzda gizlenen diğer birçok mikropların cenneti olabileceğini belirten New York Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mikrobiyolog ve patolog Prof. Philip Tierno, banyo mikroplarından kaynaklanacak enfeksiyonları önlemek için havlularınızı üç kullanımdan sonra yıkamamızı öneriyor.

Eğer havlu nemli kalıyorsa daha ihtiyatlı davranmak gerektiğini belirten Tierno “Havludan koku geliyorsa bu daha fazla mikrop olduğu anlamına gelir” dedi. Evsel mikropların her zaman için riskli olmadığını kaydeden Tierno, eğer havlu başka kişilerle paylaşılıyorsa işte o zaman havlunun tehlike saçtığını vurguluyor. Bunun nedeni ise başkalarının alışık olmadığınız bakterilere maruz kalmak zorunda olmanız. Tierno şu uyarılarda bulunuyor: “Staphylococcus aureus bakterileri de tehlikeli olanlara dahil. Bunlar çıban, sivilce veya enfeksiyona yol açabilir. Yaşadığımız mekanlar mikrobiyal yaşama ev sahipliği yapmak için pek çok şeye sahiptir. İnsan vücudu da burada ideal yaşam sürdürme koşullarına sahiptir, bu nedenle vücudumuz hayatımız boyunca trilyonlarca bakteri barındırır. Ancak yine de bakteriler çoğu zaman tehlike saçar. Dolayısıyla havlu kullanımına dikkat etmek gerekiyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN