'Himmet' soruşturmasında savcı 42 kişinin tahliyesine itiraz etti

'Himmet' soruşturmasında savcı 42 kişinin tahliyesine itiraz etti

FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Dumankaya Holding yöneticilerinin de bulunduğu 42 kişinin serbest bırakılmasına savcı itiraz etti.

Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunda aralarında Dumankaya Holding yöneticilerinin de bulunduğu 42 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

TAHLİYE KARARINA İTİRAZ

Soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 44 kişiden, aralarında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 7 şüpheli tutuklanmıştı.

HALİT DUMANKAYA TUTUKLANMIŞTI

Hakimlik, şüpheliler Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya, Ayhan Büyükkaya, Göksel Işık ve Adem Savaş'ın "Suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" ve "Terör örgütüne finansman sağlama" suçlarını işlediğini gösterir banka hesap hareketleri gibi kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanma kararı almıştı. 42 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN