HSBC Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 4'e yükseltti

HSBC Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 4'e yükseltti

HSBC Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini yüzde 4'e yükseltti. Bankanın raporuna göre ikinci çeyrek büyüme tahminini de yüzde 5.1'den yüzde 5.6'ya artırıldı.

Banka, Türkiye'nin yılın ikinci yarısındaki GSYİH artışı tahminini yüzde 1'den yüzde 2.6'ya yükseltti.

HSBC ekonomisti Melis Metiner'in Türkiye'ye ilişkin araştırma raporuna göre banka ikinci çeyrek büyüme tahminini yüzde 5.1'den yüzde 5.6'ya artırdı.

Ancak 2018 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 2,8 olarak koruyan HSBC, hükümetin ise hali hazırda yüzde 5,0 büyüme beklediğini hatırlattı.

HSBC, hükümete göre daha az yapıcı olmalarının iki nedeni olduğunu belirttiği raporunda, bunlardan ilkinin bu yıl Kredi Garanti Fonu ile sağlanan tüketim büyümesinin, benzer bir program ortaya konmadığı takdirde yavaşlayacak olması olduğunu ortaya koydu. İkinci nokta olarak ise bütçe açığını GSYH'nın yüzde 1,1'i seviyesinden 2,1'e yükselten cari mali teşviklerin sürdürülebilir olmamasını işaret etti.

Para politikasının gevşetilmesinin bir seçenek olduğunu ifade eden HSBC, ancak çekirdek enflasyonun yüzde 10 civarına saplandığı ortamda TCMB'nin agresif bir gevşeme döngüsüne gücünün yetmeyeceğini savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN