Hükümetten bedelli askerlik için tarih: 1 Ekim'den sonra gündemde

Hükümetten bedelli askerlik için tarih: 1 Ekim'den sonra gündemde

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ bedelli askerlik için tarih vererek, "Parlamento muhtemeldir ki 1 Ekim'e kadar ara verecek. Bedelli askerlikle ilgili konu Ekim'den sonra gündeme gelir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin açıklamalarına değinen Bozdağ, "Sayın İnce'nin açıklamalarına baktığınız zaman seçim sonuçlarını kabul etmesi doğru, erdemli bir yaklaşım" dedi. 

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın yüzde 9 ile partisinden daha az oy aldığını hatırlatan Bozdağ, "Bu tabii CHP'nin milletvekilliğinde düşen oylarının önemli bir kısımının HDP'ye gittiğini gösteriyor. Rakamlar çok net ortada" dedi.

Bozdağ, "Eğer CHP'den bu oylar HDP'ye akmamış olsaydı şu anda HDP barajı geçmemiş olacaktı" diye konuştu.

'EKİM'DEN SONRA'

Bedelli askerlik konusuna da değinen Bozdağ, "Parlamento muhtemeldir ki 1 Ekim'e kadar ara verecek. Bedelli askerlikle ilgili konu ekimden sonra gündeme gelir" ifadelerini kullandı. 

OHAL AÇIKLAMASI

Bozdağ, OHAL için ise "İrade çok açık, OHAL'in kaldırılması iradesi var ve bu iradenin çerçevesi, zamanı belirlenecek, ona göre adım atacağız" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN