Hüseyin Gülerce komisyona konuştu, Gülen'in Nuh Mete Yüksel talimatını anlattı | Son dakika

Hüseyin Gülerce komisyona konuştu, Gülen'in Nuh Mete Yüksel talimatını anlattı | Son dakika

Meclis FETÖ’yü Araştırma Komisyonu’nun dinlediği eski Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Savcı Nuh Mete Yüksel’e kaset tuzağı kurulması talimatının Altunizade’deki FEM Dershanesi binasında bizzat Fetullah Gülen tarafından verildiğini aktardı. Gülerce, Gülen’in Nuh Mete Yüksel’in zaaflarını kendisine aktaran FETÖ’cü polislere “Hangisinden hızlı sonuç alacaksanız onu yapın” talimatını verdiğini söyledi.

HABER: EROL METİN/ANKARA

Meclis FETÖ’yü Araştırma Komisyonu’nun yoğun mesaisi sürüyor. Komisyonda dün ilk olarak Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Hüseyin Gülerce dinlendi. Gülerce, örgütle ilgili dikkat çekici bilgiler verdi. Gülerce, yurt dışına, özellikle de ABD’ye lisans üstü çalışma ve doktora için gönderilen emniyet, yargı ve TSK mensuplarının araştırılması gerektiğini belirterek, “Önleri açılsın diye bunları yurt dışına gönderiyorlar. THY uçuş listelerini araştırınız. Şu anda tutuklanan, FETÖ’cü oldukları ortaya çıkan yargı mensuplarının, TSK mensuplarının pek çoğunun isimlerini o listelerde göreceksiniz. Fetullah Gülen bunlarla Amerika’da birebir görüşmüş olmalı. Talimatlarını onlara doğrudan vermiş olmalı” dedi.

FETÖ’CÜLERDEN VALİYE TAKİYYE DERSİ

FETÖ’nün gizlenme taktiklerinden de bahseden Gülerce, ismini vermek istemediği bir valinin kendisine “Hüseyin Bey, kaymakamlığım sırasında bunlar bana geldiler. ‘Siz ileride çok iyi hizmetler yapabilirsiniz. Fakat kendinizi gizlemeniz gerekiyor’ dediler. Ben de ne yapacağımı sordum. ‘Size şarap ikramı yapıldığında şaraba tuz katarsanız dinen bir sakıncası yoktur’ cevabını verdiler” dediğini aktardı.

KASET TUZAĞININ PERDE ARKASI

Gülen hakkında terör iddianamesi hazırlayan eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’e kurulan seks kaseti tuzağını da anlatan Gülerce, “Emniyet mensupları, Altunizade’ye gelerek Fetullah Gülen’e Savcı Nuh Mete Yüksel’le ilgili ne yapabileceklerini soruyorlar. Gülen, onlara ‘Zaafı olarak ne tespit ettiniz?’ diye soruyor. Polisler de ‘Bir para zaafı var, bir de kadın zaafı var’ diyorlar. Gülen de ‘Hangisinden hızlı sonuç alacaksanız onu yapın’ talimatını veriyor” bilgisini verdi.

KOMİSYONDA KIŞANAK TARTIŞMASI

Komisyonun dünkü ilk oturumu öncesi tartışma yaşandı. Komisyona gelen çok sayıda HDP milletvekili, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasını gündeme getirmek istedi. Komisyon Başkanı Reşat Petek’in HDP’li üye Mithat Sancar’ın gündem dışı konuşmasına izin vermemesi üzerine gerginlik çıktı. Kışanak’ın komisyondaki ifadesinin ardından gözaltına alındığını hatırlatan HDP’liler, “Kışanak gözaltına alınsın diye bu komisyon talimat verdi. Darbecisiniz. Yargı sizin emrinizde” diye bağırdı. Meclis içtüzüğünü hatırlatan Petek, HDP’lilere “Burası şov yeri değil” şeklinde tepki gösterdi. Petek’in üzerine yürüyen HDP’liler, karşılıklı atışma sonrası salonu terk etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN