Husiler Yemen'de Suud ve BAE komutanlarını öldürdü

Husiler Yemen'de Suud ve BAE komutanlarını öldürdü

Suudi Arabistan Özel Kuvvetler Komutanı Abdullah es-Seyhan, Husiler tarafından düzenlenen füze saldırısında öldü. Husiler ayrıca Taiz kentinde de bir Birleşik Arap Emirlikleri subayını öldürdü.

Yemen'de güneybatısındaki sahil kenti Zubab'da Suudi Arabistan Özel Kuvvetler Komutanı Abdullah es-Sehyan'ın Ensarullah Hareketi (Husiler) tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Koalisyon güçlerinin operasyonları dahilinde Suudi Arabistan Özel Kuvvetler Komutanı'nın Zubab'da bulunduğu esnada bölgeye Husiler tarafından füze saldırısı düzenlendi. Olayda es-Sehyan'ın ve beraberindeki koalisyon güçlerine ait 3 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suudi Arabistan tarafından konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

BAE subayı öldürüldü

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, Sultan Muhammed Ali el-Ketebi isimli subay Yemen'in Taiz ilinde hayatını kaybetti.

Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Yemen'in güneybatısındaki Bab'ul Mendeb ile Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan'da koalisyon güçlerine ait hedeflere de roket saldırısı düzenlediği bildirildi. 

Husiler: Koalisyonun merkezini vurduk

Husilerin kontrolünde bulunan haber ajansı SABA'ya konuşan Husi komutanlardan Şerif Lokman, koalisyon güçlerinin Bab'ul Mendeb'deki merkezine ve Cazan havaalanına saldırı düzenlendiğini belirtti.

Bab'ul Mendeb'e düzenlenen saldırıda koalisyon askerlerinden çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ileri sürüldü. 

Koasliyon'dan "taziye mesajı"

Bu arada koalisyon güçleri operasyonlar sırasında öldürülen Suudi Arabistan Özel Kuvvetler Komutanı Albay Abdullah es-Sehyan ile BAE subayı Sultan Muhammed Ali el-Ketebi için başsağlığı mesajı yayınladı. 

Yemen'in güneybatısındaki sahil kenti Zubab'da Suudi Arabistan Özel Kuvvetler Komutanı Abdullah es-Sehyan'ın Husiler tarafından öldürüldüğü bildirilmişti.

TAİZ, SANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN