İbrahim Kalın: Terör sorunu Türkiye'yi ilgilendirdiği kadar Avrupa'yı da ilgilendiriyor

İbrahim Kalın: Terör sorunu Türkiye'yi ilgilendirdiği kadar Avrupa'yı da ilgilendiriyor

"Türkiye, Avrupa ve teröre karşı mücadele" başlığıyla Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın bugünkü yazısında Avrupa'nın terörle mücadelede çifte standart uyguladığını dile getirdi. Kalın "Terör sorunu Türkiye'yi ilgilendirdiği kadar Avrupa'yı da ilgilendiriyor" diye belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın bugünkü yazısında Avrupa'nın terörle mücadelede uyguladığı çifte standardı dile getirdi.

Yazısına Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün cenaze törenini anlatarak başlayan İbrahim Kalın "Türkiye'nin terörle mücadele konusunda verdiği savaşa Avrupa daha dikkatli yaklaşmalı. 12 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Sakarya'nın Arifiye ilçesinde gerçekleşen cenaze törenine katıldılar. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na birçok milletvekili ve binlerce vatandaş eşlik etti. Terörü lanetleyen birçok sloganları atıldı ve birbirinden anlamlı mesajlar verildi." sözleriyle başladı. 

Kalın Avrupalıların teröre karşı mücadelede aldıkları tavırı ise okuyuculara şu şekilde aktardı:

Derik Kaymakamı'nın cenaze töreni Avrupa basınında ne manşet oldu ne de haber değeri taşıdı. Şehit Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün eşinin acısını paylaşan hiç kimse olmadı. Avrupa ülkelerinin hiçbir başbakanı yada bakanı kalkıpta PKK terörünü lanetleyecek bir açıklama yapmadı. Teröre karşı saf tutucu cümleler kurulmadı.

Öte yandan Derik Kaymakamı'nı şehit eden PKK teröristlere karşı sert bir tavır sergilemeyen Avrupalılar, Avrupa basınında teröristleri savunacak haber yapılmasına izin verdi ve göz yumdu.

Bu vahim durum senelerdir aynı şekilde devam ediyor. PKK'yı terör örgütü olarak kabul eden Avrupa, bu örgüte gerek maddi gerekse silah desteği sağlayanları açıklamamakla birlikte gizlemeye devam ediyor. Teröre karşı mücadele kapsamında Türkiye'ye yardım edecekleri yerine Türkiye hükümetini sert bir dille eleştirmeyi tercih ediyorlar.

Bir yandan PKK'yı terör örgütü olarak kabul eden Avrupa Birliği, diğer yandan basın özgürlüğü adı altında bu örgütün açık bir şekilde gösteri yapmalarına izin veriyor.

ABD DE AYNI DURUMDA

ABD'ye bakınca işler değişmiyor. ABD Başkanı Obama Suriye'de DEAŞ'a karşı mücadele ederken PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD ve YPG'ye destek sağlıyor.

Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle bitirmenizin olasılığı çok düşüktür. Bu strateji çok yanlıştır. 

15 TEMMUZ DARBE GECESİ

Avrupa'nın terörle mücadelede çifte standart uyguladığı sadece bu örneklerle değil birçok baska örneklerle de ifade edilebilir. Örneğin 15 Temmuz darbe girişi bunun için çok önemli bir örnektir. Avrupalı vekiller darbe gecesi hakkında açıklamalarda bulunurken darbeyi kınamak için tek bir cümle kullandı, hükümeti eleştirmek için ise 9 ayrı açıklamada bulundu. 240 vatandaşın canına mal olan bu darbe, Avrupalı vekiller tarafından görülmek istenmedi.

Derik Kaymakamı'na geri dönecek olursak, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk PKK terör örgütü tarafından şehit edilmiştir. Örgüt saldırıyı bizzat kendi basın organları tarafından üstlendiğini duyurmuştur. Peki Avrupa basını bu alçak saldırıyı gördü mü? Maalesef Avrupa'dan bu saldırıya karşı herhangi bir açıklama gelmedi.

Bu çifte standart ve sağduyusuzluk derhal düzeltilmeli, aksi taktirde Avrupa bir müttefiğini kaybedecektir.

Uluslararası güvenlik için Türkiye, Avrupa için vazgeçilmez bir jeopolitik konumdadır. Ayrıca Türkiye Avrupa için çok önemli stratejik müttefiktir.

Türkiye'nin Avrupa'da birçok dostu vardır. Bu dostluğun sürdürülmesi için de gerekli adımlar atılmalıdır.

VİZE SERBESTİSİ SONUÇLANMALI

2013 yılında yeniden gündeme getirilen vize serbestisi tartışması artık sonuçlanmalıdır. Ayrıca AB Türkiye ile yaptığı mülteci anlaşmasına uymalıdır ve söz verdiği maddi desteği yerine getirmelidir.

Avrupalılar artık Türkiye'nin terörle mücadele konusunda verdiği savaşa daha çok kulak vermeli. Bu konu Türkiye'yi ilgilendirdiği kadar Avrupayı'da ilgilendiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN