İbrahim Kalın'dan İsrail ve Rusya açıklaması

İbrahim Kalın'dan İsrail ve Rusya açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye-İsrail müzakerelerine dair önemli açıklamalar yaptı. Kalın, ambargonun kaldırılması yönünde İsrail ile belirli bir noktaya gelindiğini ve Gazze'ye yardımların engelsiz ulaştırılacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, haber Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İsrail ile normalleşmeyle ilgili belli bir noktaya gelindiğini belirten Kalın, "Hamas'ın İstanbul'da bir ofisi yok. Böyle bir askeri üssü yok. Eğitimmiş, askeri koordinatlarmış böyle bir şey asla söz konusu değil. Hamas ile görüşmeye devam edeceğiz. Filistin yönetimi ile görüşmeye devam edeceğiz. Mahmut Abbas ile de görüşmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Gazze'ye ambargonun kaldırılması yönünde İsrail ile belirli bir noktaya gelindiğini ve yardımların engelsiz ulaştırılacağını belirten Kalın, "Gazze'ye yardımların ulaştırılması noktasında engel kalmayacak. Ambargo'nun kaldırılması yönünde İsrail ile belirli bir noktaya gelindi" dedi.

RUSYA'DAN ÖZÜR YOK!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Rusya ilişkilerine ilişkin, "Üzücü, bizim arzu etmediğimiz bir gelişme oldu. Mektup, genel olarak olumlu algılandı. Özür, tazminat gibi bir durum söz konusu değil. Bir orta yol bulmak mümkün. Bugünden müjde verebilir miyim şu anda erken. Sayın Putin'in mesajı olumluydu" diye konuştu.

BAŞTAN BERİ TAVRIMIZ AYNI"

"Beşar Esad tavrı değişimi" tartışmalarına ilişkin Kalın, "Bu kısmı anlamış değilim. Baştan beri tavrımız aynı" dedi.

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN