İçişleri’nden ‘Türkiye’nin IŞİD ile Mücadelesi” kitabı

İçişleri’nden ‘Türkiye’nin IŞİD ile Mücadelesi” kitabı

İçişleri Bakanlığı, Türkiye’nin IŞİD’e karşı yürüttüğü çok boyutlu mücadele stratejisini Türkçe ve İngilizce olarak kitap haline getirdi. Kitapta örgütün ‘yalnız kurt’ eylemi yapabilecek eleman kaynağına sahip olduğuna dikkat çelilerek ‘halen küresel bir tehdit’ vurgusu yapıldı.

İçişleri Bakanlığınca, Türkiye’nin terör örgütü IŞİD’e yönelik mücadelesine yer verilen ‘Türkiye’nin DEAŞ ile Mücadelesi’ kitabı hazırlandı. İngilizce ve Türkçe hazırlanan kitapta, terör örgütünün ortaya çıkışı, sapkın din anlayışı, propaganda ve eylem yöntemleri, Türkiye’deki saldırıları, örgüt ile yapılan mücadele gibi başlıklar yer aldı. Düzenlediği kanlı eylemlerin yanı sıra Irak ve Suriye’de ele geçirdiği topraklarla adını duyuran terör örgütünün ortaya çıkışına ilişkin bilgilerin paylaşıldığı kitapta, örgüt yöneticilerinin isimleri de yer aldı. Terör örgütünün işkence, katliam, terör, soykırım gibi insanlık suçlarıyla en büyük zararı bölge halkına ve İslam dünyasına verdiği belirtilerek, bombalı terör saldırılarının batıda İslamofobi’yi körüklediği, yabancı düşmanlığını artırdığı ifade edildi.

17-07/11/asder.jpg

Kitapta, IŞİD’in Türkiye’de gerçekleştirdiği 10’u canlı, 1’i bombalı ve 3’ü silahlı terör saldırısında 10’u polis ve biri asker olmak üzere 304 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Örgütle mücedele kapsamında 9 bin 350 yabancı terörist savaşçının gözaltına alındığı, bin 337’si yabancı uyruklu 3 bin 69 kişinin tutuklandığı, 4 bin 550 yabancının da bu kapsamda sınır dışı edildiği ifade edildi. ‘Fırat Kalkanı’ harekatıyla Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’ten temizlenen toprakların da anlatıldığı kitapta son bölümde ise terör örgütünün Türkiye’ye karşı oluşturduğu potansiyel tehditidin devam ettiği belirtildi. Sonuç kısmında “Terör örgütünün bünyesinde yabancı terörist savaşçıların önemli bir yeri olması ve dünyanın çeşitli bölgelerinde IŞİD’e bağlılığını ilan eden oluşumların ortaya çıkması ile örgütün ‘yalnız kurt’ eylemi yapabilecek eleman kaynağına sahip olması dikkate alındığında, IŞİD küresel tehdit olma konumunu koruyor” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN