IKBY'den 'Afrin' kınaması

IKBY'den 'Afrin' kınaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosu, Türkiye'nin Afrin'e yönelik askeri operasyonunu kınarken, "Barışçıl diyalog tüm sorunların çözümü için anahtardır" açıklamasında bulundu.

Afrin gündemiyle toplanan IKBY Parlamentosu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği operasyonu kınadığını açıkladı. Afrin operasyonunun yanı sıra kentteki sivillerin durumunun ele alındığı toplantının ardından yapılan açıklamada, alınması gereken önlemler sıralandı.

Rudaw'ın aktardığı habere göre açıklamada, Türkiye'nin Afrin'e yönelik askeri operasyonu kınanırken, BM ve uluslararası toplumdan operasyona karşı acil tavır talebinde bulunuldu. 

IKBY Parlamentosu, "Türkiye'yi uluslararası hukuk ve komşuluk haklarına saygı duymaya" davet ettiği açıklamasında, insani yardım örgütlerinden de Afrin'deki sivil halk için yardım talebinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN