İkinci turda CHP’yi destekleriz

İkinci turda  CHP’yi destekleriz

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, CHP ile ittifak yapmayı düşünmediklerini söyledi. Tüm partilerin kendi adayını çıkarması gerektiğini belirten Akşener “İkinci tura kaldığı zaman CHP’nin adayını destekleyebiliriz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Demokrat Parti gibi, Saadet Partisi gibi partilerle bir ittifak yapmayı arzu ederim. ‘CHP ile bir ittifak yapar mısınız?’ derseniz, hayır. Çünkü cumhurbaşkanlığına bütün siyasi partilerin aday çıkarması gerekir. İYİ Parti, iddialı bir partidir.” dedi. Partisine hem batıda hem de doğuda iyimser bir bakışın olduğunu belirten Akşener, Diyarbakır’da bir milletvekili çıkaracak durumda olduklarını söyleyerek partisinin AK Parti’den, CHP’den ve MHP’den oy aldığını savundu.    

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalması durumunda CHP’nin adayını destekler misiniz?” sorusunu Akşener, “CHP’nin adayı kaldığı zaman, CHP’nin adayını destekleyebiliriz” diye yanıtladı. FETÖ’yle mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok samimi olduğunu, ancak bu mücadelenin kolay olmadığını belirten Akşener, FETÖ soruşturmalarının sulandırılmaması gerektiğinin altını çizdi. “Bir erken seçim ihtimali görüyor musunuz?” sorusuna Akşener, “15 Temmuz 2018’de cumhurbaşkanlığı ve genel seçim bekliyorum. Bunu 15 Temmuz’un Pazar’a gelmesine dayandırıyorum” yanıtını verdi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN