İngiltere'de Parlamento yakınında terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var | Son dakika haberleri

İngiltere'de Parlamento yakınında terör saldırısı: Ölü ve yaralılar var | Son dakika haberleri

Londra'da İngiltere Parlamentosu yakınlarındaki Westminster Köprüsü üzerinde insanlara çarparak ilerleyen bir araç Parlamento yakınlarında durdu. Elinde bıçak olan saldırgan Parlamento binasına girmeye çalışırken bir polisi bıçaklayarak öldürdü. Londra Emniyeti aralarında saldırganın da olduğu 5 kişinin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını açıkladı. İngiliz polisine göre olay "terör saldırısı".

Başkent Londra'da bulunan İngiltere Parlamentosu önünde silahlı saldırı gerçekleştirildi. İngiltere polisi, olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı. Saldırıda bir aracın Westminster Köprüsü'ndeki yayaları ezerek parlamento binasına yöneldiği görgü tanıkları tarafından belirtilirken, parlamento yerleşkesi içerisinde bir polisin bıçaklandığı ifade edildi. Bıçaklı saldırganın polis tarafından vurulduğu ve saldırıda 5'i ağır olmak üzere en az 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölenlerden birinin saldırgan olduğu değerlendiriliyor. Bazı yaralıların durumunun ise çok ciddi olduğu ifade edildi.

ITV News editörü Chris Ship, Thames Nehri'nden bir kadının canlı çıkarıldığını bildirdi. İlk yardım ekipleri tarafından tedavi edilen kadının olay sırasında köprüde olduğu sanılıyor.

İNGİLİZ POLİSİNDEN AÇIKLAMA

İngiltere üst düzey terörle mücadele yetkilisi, Westminster Köprüsü'nde bir aracın insanlara çarparak sürüldüğünü ve 5 kişinin öldüğünü, en az 20 yaralının olduğunu açıkladı.

Yetkili, hayatını kaybedenlerden birinin polis memuru olduğunu doğruladı.

Sadece bir saldırgan olduğunu belirten yetkili, söz konusu kişinin öldüğünü bildirdi.

Operasyonun devam ettiği duyuruldu.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ

Londra polisi olayın nasıl gerçekleştiğini şöyle açıkladı:

"Saldırı bir aracın Westminster Köprüsü üzerinde ilerlemesiyle başladı. Araç insanlara çarparak yaralanmaların neden oldu. Bu sırada törenden gelen üç polis de yaralandı. Daha sonra araç İngiliz parlamentosu yakınlarında çarparak durdu. Elinde bıçak olan saldırgan İngiliz Parlamentosu'na girmeye çalıştı."

Londra Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, aralarında saldırganın da olduğu 4 kişinin öldüğü belirtildi. Polis yetkilisi Mark Rowley 20 kişinin de yaralandığını açıkladı. Rowley ayrıca Westminster Köprüsü'nde yaralananlardan 3'ünün polis olduğunu söyledi. Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, "Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz" denildi. Rowley, görgü tanıklarından İngiliz polisiyle bilgi paylaşmalarını istedi.

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, Westminster Köprüsü'nde yaralananların bazılarının Fransız öğrenciler olduğunu ifade etti. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal da okul gezisinde olan üç öğrencinin yaralandığını belirtti. 

PARLAMENTO İÇİNDE ŞÜPHELİ ARANIYOR

Daily Telegraph'ın haberine göre polis halen parlamento içinde bir şüpheliyi arıyor. 

Reuters parlamento binasının giriş çıkışlara kapatıldığını ve tüm oturumların durdurulduğunu bildirdi. 

Saldırıdan iki saat sonra parlamentonun boşaltılmaya başlandığı açıklandı.

Bölgeye hava ambulansı sevk edildiği ve Londra metrosundaki Westminster istasyonunun polisin isteği üzerine kapatıldığı belirtildi.

İskoçya Parlamentosu'nda bağımsızlık referandumu konulu görüşmeler, İngiltere Parlamentosu'na yapılan saldırının ardından ertelendi.

İNGİLTERE POLİSİ: HENÜZ BİTTİ DİYEMEYİZ

İngiltere polisi, yaptığı açıklamada saldırıların henüz sona erdiğini söyleyemeyeceklerini belirtti. Olaylar ilgili terör soruşturmasının sürdüğü ifade edilirken, içlerinde polis memurlarının da olduğu çok sayıda yaralı olduğu açıklandı.

THERESA MAY KONUTUNA GETİRİLDİ

Londra polisi, olay sırasında parlamentoda bulunan Başbakan Theresa May'in güvende olduğunu açıkladı.

AA'nın haberine Theresa May parlamentodan konutuna getirildi. 

May'in Acil Güvenlik Komitesi'ni toplayacağı belirtildi.

17-03/22/resimid_6441765.jpg

İngiliz basındaki haberlerde, saldırganın 4x4 araçla 10'dan fazla insanı ezdiği de belirtildi. Şu anda parlamento binası kapatılmış durumda. İlkyardım helikopteri parlamento binasının karşısındaki yeşil alana indirildi. Saldırıda en az bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

17-03/22/resimid_6441478.jpg

Yerel saatle 14.35 sularında meydana gelen olayda Milletvekillerinden parlamento binasından çıkmamaları söylendi.

"EN AZ 10 YARALI VAR" İDDİASI

İngiliz basındaki haberlerde, bölgedeki bir başka saldırıda ise 4x4 araçla Westminster Köprüsü üzerinde 10'dan fazla insanın ezildiği belirtildi. Reuters'ın servis ettiği bir fotoğrafta, bir otobüsün lastiğinin altında yatan bir kadının bedeni görüldü.

İki saldırının da aynı kişi tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği henüz bilinmiyor.

17-03/22/resimid_6441653.jpg

GÖRGÜ TANIKLARI: ASYALI GÖRÜNÜMLÜ, 40'LI YAŞLARDA...

Bazı görgü tanıkları "Saldırgan Asyalı görünümlü, 40'lı yaşlardaydı. Aracını sivillere ve bisikletlilere çarpıp parlamento binasına sürdü" dedi.

POLİS PARLAMENTO BİNASINA GİRDİ

Çok sayıda özel tim görevlisi, parlamento binasına girdi. İngiliz istihbarat kurumu MI5, terör saldırısından bahstemek için henüz erken olduğunu ifade etti.

17-03/22/resimid_6441783.jpg

İngiliz polisi olayı bir terör saldırısı olarak ele aldıklarını ifade ederken, Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Başbakan Theresa May'jn güvende olduğu bildirildi.

PARLAMENTO ÇEVRESİNDE ŞÜPHELİ ARAÇ

Londra polisi aksi bir bilgiye ulaşılana kadar olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı.

17-03/22/resimid_6441069.jpg

Öte yandan parlamento binası çevresinde şüpheli bir araç bulunduğu ve bölgenin boşaltıldığı belirtildi.

BRÜKSEL'İN YILDÖNÜMÜ

Olaylar, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen saldırısının birinci yıldönümünde yaşandı.

17-03/22/resimid_6441067.jpg

Olay yerindeki Reuters fotoğrafçısı, parlamentonun yanında bulunan Westminster Köprüsü üzerinde en az 12 yaralı gördüğünü bildirdi.

İngiliz polisi olayı silahlı saldırı olarak değerlendirdi. Bölgeye hava ambulansı sevk edildiği ve Londra metrosundaki Westminster istasyonunun polisin isteği üzerine kapatıldığı belirtildi.

'SALDIRGAN' VURULDU

Associated Press'e konuşan bir bakan, saldırgan olduğu düşünülen bir kişinin polis tarafından vurulduğunu açıkladı. Bu kişinin, parlamento binasına girmeye çalıştığı belirtilmişti.

17-03/22/resimid_6441450.jpg

Daily Mail, saldırganlardan birinin bıçaklı olduğunu bildirmişti.

Olayın yaşandığı Westminster bölgesinde metro seferleri durduruldu, istasyonlar boşaltıldı.

İLK GÖRÜNTÜLER

17-03/22/resimid_6441071.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN