İngiltere'deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin fotoğrafı yayınlandı

İngiltere'deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin fotoğrafı yayınlandı

İngiltere Manchester'da önceki gece Amerikalı popçu Ariana Grande’nin performansının sona erdiği sırada 22 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırısı yaşandı. Polis, saldırganın ev yapımı bombayı patlattığını, kendisinin de öldüğünü açıkladı. Terör örgütü DEAŞ’ın üstlendiği saldırıyı Libya asıllı Salman Abadi’nin (22) düzenlediği iddia edildi. Eylem Paris-Bataclan, Florida’da gece kulübü ve İstanbul’daki Reina saldırılarını hatırlattı. İngiliz basını saldırıyı gerçekleştiren Abadi'nin fotoğrafını yayınladı.

8 Haziran’daki genel seçimlere hazırlanan İngiltere, önceki gece tarihinin en büyük terör saldırılarından biriyle sarsıldı. Patlama Manchester şehrinde ABD’li şarkıcı Ariane Grande’nin (23) konser verdiği ‘Manchester Arena’da yaşandı. Yerel saatle 22.33’de yaşanan saldırıda aralarında çocukların da olduğu 22 kişi yaşamını yitirdi. 59 kişi de yaralandı. Durumu ciddi olan yaşları 16’nın altında 12 çocuk hastanede tedavi altına alındı. Eylem sırasında salonda yaklaşık 21 bin izleyici vardı. Bu olay, 7 Temmuz 2005’te Londra Metrosu’na yapılan ve 52 kişinin öldüğü El Kaide’nin üstlendiği eylemden sonra İngiltere’de can kaybı yaşanan en büyük terör saldırısı oldu.

17-05/24/sel.jpg

Terör örgütü DEAŞ'a ait olduğu bilinen sosyal medya hesabında, "bir eylemcinin birden fazla bomba kullandığı" iddia edildi.

Kentin kuzeyindeki konser salonunda düzenlenen terör saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi yaralanmıştı. Polis, saldırganın patlama sırasında öldüğünü duyurmuştu.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Başbakan May, bütün dünyada canlı yayınlanan basın toplantısında Manchester'ı kana bulayan teröristin kimliğinin belirlendiğini açıkladı.

Rus haber ajansı TASS, Irak basınına dayandırdığı haberinde terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medyadan yayınladığı videoyla Manchestar'daki saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Irak'ta yayım yapan Akbar gazetesi, DEAŞ'ın saldırı bir videoyla üstlendiğini yazdı. Başbakan Theresa May başkanlığında güvenlik komitesi COBRA kısa süre içinde toplanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN