İnternetten Umre kaydı nasıl yapılır? Umre ücretleri hangi bankalara ödenir? 2017 Umre şartları

İnternetten Umre kaydı nasıl yapılır? Umre ücretleri hangi bankalara ödenir? 2017 Umre şartları

İnternetten umre kaydı nasıl yapılır? Umre kaydı yaptıranlar umre parasını hangi bankalara yatıracaklar? Umre'ye gitmek isteyen vatandaşlar artık internetten başvuru yapacak. Kutsal toprakları görmek ve dini vecibeleirni yerine getirmek isteyenlere güzel haber geldi. Umre ziyareti için internetten başvuru ne şekilde yapılır? Ayrıntılar ve takip edilecek adımlar haberimizde.

Umre'ye gitme planı yapanlara güzel haber geldi. Umre kayıtları internet üzerinden yapılabilecek. Peki umre kayıtları internet üzerinden nasıl yapılır? Umre kayıt parası hangi bankalarda yatırılacak? Kutsal toprakları ziyaret edip uhrevi havayı solumak isteyenler için büyük kolaylık geliyor. İnternetten Umre kaydı nasıl yapılır sorusunun cevabını adım adım haberimizde görebilirsiniz. 

17-03/10/hac-800x510.jpg

İNTERNETTEN UMRE KAYDI NASIL YAPILIR? 

Umre'ye gitmek isteyen vatandaşlar artık internetten başvuru yapacak Umre'ye gitmek isteyen Türkler için büyük kolaylık sağlanacak. Bundan böyle vize başvurusu için internetten müracaat etmek yeterli. Suudi Arabistan umre ziyareti için büyük kolaylık sağlayacak karar aldı. Bundan böyle vize başvurusu için internetten müracaat etmek yeterli.

Bundan böyle vize başvurusu için internetten müracat etmek yeterli. Başvuru sonucu yine internetten bildirilecek. Suud hükümetinin bu kararı Türkiye, Bangladeş, Malezya, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri pasaportlu kişiler için geçerli olacak.

İşte internetten Umre başvurusunda izlenecek adımlar;

İNTERNETTEN UMRE KAYDI İÇİN TIKLAYIN

Broşürde belirtilen kodlara Dolar olarak Umre Ücreti yatırdıktan sonra umre kaydınızı internet üzerinden yapabilirsiniz.

T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, T. Halk Bankası, Akbank A.Ş, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası, A.Ş ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

Adım 1: Aşağıdaki görsele tıklayarak diyanetin sayfasına geçiş yapın. TC Kimlik numaranızı ve güvenlik kodu boşluğunu yazarak 'getir' butonuna basın.

17-03/10/umre.jpg

Adım 2: TC kimlik no ile giriş yaptıktan sonra aşağıdaki görünen ikinci aşamaya geçeceksiniz. "Tercih ettiğim Tur ve Yatırdığım Para Doğrudur” seçeneğini seçip 3 ncü Adım için İleri >>> tuşunu tıklayın.

17-03/10/1-1489146083.jpg

Adım 3: Bu adımda tüm bilgilerimizi dolduruyoruz.

Dikkat: İşlemlerinizi yaptıracağınız il seçeneğini seçtiğiniz ile kaydolursunuz. Dolayısıyla o ilin umrecileri ile beraber gidersiniz.

Bilgilerin hepsi doğruysa ONAYLA ve KAYDET butonunu tıklayıp kaydımızı bitiriyoruz.

17-03/10/2-1489146206.jpg

DİKKAT: Bu işlemleri kaç kişi gidecekse her kişi tek tek yapmalı. İşlem yaptıracağınız ilçe seçeneğinde seçtiğiniz İlçe müftülüğüne giderek son başvuru tarihine kadar banka dekontlarını teslim ederek kayıt işlemlerinizi onaylatmanız, odalarınızı ayarlatmanız ve pasaportlarınızı teslim etmeniz gerekmektedir.

17-03/10/3-1489146292.jpg

UMRE'YE GİDERKEN HANGİ İŞLEMLER YAPILMALI?

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonuyla Umreye Giderken:

1- Broşürde belirtilen kodlara Dolar olarak Umre Ücreti yatırılır.

Bankalar: T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, T. Halk
Bankası, Akbank A.Ş, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası
A.Ş ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

2- Kayıt için en yakın ilçe veya il müftülüğüne gidilir. İlçe ve İl Müftülük Hac ve Umre bürolarında görevliler kaydınızı yapar.

3- Emniyetten pasaport çıkarılır. En az 1 Yıl çıkartılır veya eski pasaportunuzun süresi tur dönüş tarihinden 6 ay daha varsa çıkartmanıza gerek yoktur.

17-03/10/4-1489146457.jpg

4- Yurtdışı çıkış harcının yatırılması. Yurtdışı çıkış harcı Havaalanında yatırılabildiği gibi daha gitmeden bankalarada yatırılabilir. Kişi başı 15 Tl dir. Ziraat bankasına yatırabilirsiniz.

5- Umre aşısının vurulması. Umre aşısı 3 yıl geçerliliği olan Menenjit aşısıdır. 3 yılı geçmeyen umre kartları da geçerlidir.

6- Umre çantalarının Umre Bürolarından teslim alınması. İçerisinde Kur’anı Kerim, Umre Rehberi, Seccade, Umre Duaları, Sırt çantası ve Kutsal toprakları anlatan çeşitli kitapları barındıran çantadır.

7- Seminerlere katılım. Seminerlerde Umre yolculuğunda dikkat edilmesi gereken hususları anlatırlar.

UMRE KAYIT PARASI YATIRILACAK BANKALAR

17-03/10/12-1489146900.jpg

KONSOLOSLUĞA GİTME KALKTI

Eskiden umre için Suudi Arabistan konsolosluğuna bizzat başvuru gerekiyordu. Herhangi bir evrak eksik olduğunda ise onları tamamlayıp tekrardan konsolosluğa gitme zorluğu vardı. Yeni kararla bu çile bitti.

(Haber içeriği hazırlanırken yubusi.com internet sitesindeki bilgilere de yer verilmiştir.)

HAC KURA SONUÇLARI SORGULA

Yapılan kura çekilişinin ardından kutsal topraklara gitmeye hak kazanan Hacı adayları, kesin kayıt durumlarını 27 Şubat-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek. Hacı adayları bu işlemi gerçekleştirmek için İnternet üzerinden veya müftülüklerden "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesi alacak.

Kesin kayıtlarını belirtilen süre içerisinde yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İLK GİDİŞ 31 TEMMUZ'DA YAPILACAK

Kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 80 bin Hacı adayının ilk çıkış tarihi 31 Temmuz Pazartesi olacak. Çıkışlar 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Dönüş tarihi ise 05 Eylül-30 Eylül arasında gerçekleşecek

İnternetten umre kaydı nasıl yapılır? Umre kaydı yaptıranlar umre parasını hangi bankalara yatıracaklar? Umre'ye gitmek isteyen vatandaşlar artık internetten başvuru yapacak. Kutsal toprakları görmek ve dini vecibeleirni yerine getirmek isteyenlere güzel haber geldi. Umre ziyareti için internetten başvuru ne şekilde yapılır? Ayrıntılar ve takip edilecek adımlar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN