Irak Ordusu hızla ilerliyor... Peşmerge heykeli bırakıp kaçtı

Irak Ordusu hızla ilerliyor... Peşmerge heykeli bırakıp kaçtı

Kerkük'te ilerleyişini sürdüren Irak ordusunun, Peşmerge heykelinin olduğu bölgeyi ve heykeli ele geçirdiği belirtildi. Kerkük'te artan çatışmaların ardından ise halkın şehri terk etmek için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

Irak ordusu Kerkük'teki ilerleyişini sürdürüyor. Irak ordusunun, Peşmerge heykelinin olduğu bölgeyi ve heykeli ele geçirdiği ifade ediliyor. Irak ordusu, Kerkük Havaalanı'nı ve Keyvan Askeri Üssü’nün kontrolünü de ele geçirdi.

BİNLERCE KİŞİ ERİL'E KAÇIYOR

Kerkük’te Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında yaşanan çatışma nedeniyle binlerce kişi Kerkük’ten Erbil’e doğru kaçıyor. Kerküklü ailelerden bazıları, eşyalarını araçlarına yükleyerek kaos ortamından kaçmaya çalışıyor.Yaklaşık 3 yıl sonra Kerkük’e geri dönüş için operasyon başlatan Irak ordusu, stratejik önem taşıyan Keyvan Askeri Üssünü ele geçirdi. Irak ordusu kentteki buradaki birçok resmi binayı ele geçirdiği öğrenildi. Ele geçirilen binalar arasında Emniyet Binası ile Kerkük Valilik Binasının olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN