İran'dan Trump’a diplomatik ‘trolleme'

İran'dan Trump’a diplomatik ‘trolleme'

İran’ın, geçen hafta açıkladığı balistik füze denemesinin aslında yapılmadığı ortaya çıktı. Trump, bu açıklamaya Twitter’dan sert tepki göstermiş, İsrail Başbakanı Netanyahu da Trump’ın tweet’ini paylaşmıştı.

Twitter’ı sık kullanan ve buradan yayımladığı sansasyonel ve provokatif mesajlarla büyük tepki çeken ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran tarafından ‘trollendiği’ ortaya çıktı. İran’ın geçen hafta gerçekleştirdiğini açıkladığı ve Trump’ın Twitter’dan büyük tepki gösterdiği balistik füze denemesinin aslında yapılmadığı belirlendi. Donald Trump’ın Kuzey Kore’ye sert tehditlerde bulunduğu dönemde Tahran yönetimi, iki bin kilometre menzilli bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini bir video ile duyurmuştu. Fox News televizyonuna konuşan üst düzey Amerikalı yetkililer, söz konusu videonun sekiz ay önce yapılan ve başarısız olan bir füze denemesine ait olduğunu belirtti. İran televizyonlarında yayınlanan bu yanlış haber batılı medya kuruluşlarını da aldatmış, Trump da bu yayın organlarından gördüğü haberleri paylaşarak İran’a sert çıkmıştı. Trump, tweet’inde “İran az önce İsrail’e ulaşma kapasitesine sahip bir balistik füze testi yaptı. Ayrıca Kuzey Kore ile de birlikte çalışıyorlar. Elimizde pek de bir anlaşma olduğu söylenemez!” demişti. Trump, 2016’da İran ve batılı ülkeler arasında imzalanan nükleer anlaşmaya karşı olmasıyla biliniyor. Öte yandan Trump’ın bu tweet’ini İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi üyeleri ve Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu mensupları da paylaşmıştı. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, testin ‘bütün özgür dünyayı tehdit ettiğini’ öne sürmüştü.

17-09/28/sablon-kopya-1506555990.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN